iPhone 6 και 6 Plus: μια μετεξέλιξη απλή

Τα μεγαλύτερα μεγέθη που... γνωρίζαμε ήδη, προβλέψιμες βελτιώσεις, καινοτομία πουθενά

"Αυτά είναι τα καλύτερα smartphones στον κόσμο". "Αυτά είναι τα καλύτερα smartphones στον κόσμο". "Αυτά είναι τα καλύτερα smartphones στον κόσμο". Πέντε ή έξι φορές μετρήσαμε να κάνουν τα στελέχη της Apple αυτή τη... δήλωση - και όταν επαναλαμβάνεις την, όχι ακριβώς αδέκαστη, γνώμη σου πολλές φορές, είτε τον εαυτό σου προσπαθείς να πείσεις, είτε τους άλλους... παραπροσπαθείς να πείσεις. Είτε και τα δύο. Και η αμερικανική εταιρεία αυτήν ακριβώς την εντύπωση έδωσε χθες, σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, ανακοινώνοντας τα iPhone 6 και 6 Plus: την εντύπωση του ανθρώπου που νομίζει πως αν επαναλάβει πολλές φορές ένα πράγμα, θα το κάνει αληθινό. Παρά το γεγονός ότι, όταν όλα έχουν ειπωθεί, τα νέα iPhone είναι φυσική εξέλιξη των προκατόχων τους και τίποτε - μα τίποτε - περισσότερο απ' αυτό.

Όπως είχαν αποκαλύψει οι πολυάριθμες διαρροές πληροφοριών στο Web τις προηγούμενες ημέρες, το νέο κινητό της Apple θα διατεθεί σε δύο "εκδόσεις": του "απλού" iPhone 6 και του iPhone 6 Plus. Και οι δύο ενσωματώνουν τον νέο επεξεργαστή A8 της αμερικανικής εταιρείας - ο οποίος απομένει ν' αποδειχθεί, ωστόσο, αν θα φέρει κάποιου είδους αισθητή διαφορά στη χρήση των νέων iPhone, καθώς οι Α6 και Α7, με πανελάχιστες εξαιρέσεις κάποια games, δεν έφεραν. Ο Α8 παραμένει δύο πυρήνων αλλά είναι, σύμφωνα με την Apple, αποδοτικότερος, με σταθερές επιδόσεις και σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Το ποσό της μνήμης λειτουργίας δεν αναφέρθηκε (εικάζεται πως παραμένει στο 1 GB), ενώ οι χωρητικότητες αποθήκευσης διαφοροποιούνται: υπάρχουν πλέον τα 16, τα 64 και τα 128 GB και για τα δύο μοντέλα. Η προσέγγιση της Apple είναι μάλλον... εκβιαστική εδώ, καθώς τα 16 GB δεν είναι πια αρκετά, ενώ τα 64 GB είναι περισσότερα (και ακριβότερα) απ' όσο χρειάζεται ένα μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών.


Τα δύο μοντέλα μοιράζονται κάποια ακόμη χαρακτηριστικά, όπως την αναβάθμιση της διασύνδεσης Wi-Fi σε AC και την αναβάθμιση της διασύνδεσης μέσω δικτύων τηλεφωνίας 4G σε LTE των 150 Mbps. Ο συνεπεξεργαστής Μ8 στα νέα iPhone μπορεί να αναγνώσει περισσότερα δεδομένα από τους αισθητήρες τους (περιλαμβάνεται πλέον και βαρόμετρο), παρέχοντας πιο πολλά δεδομένα με τη σειρά του στα apps σωματικής εξάσκησης και καθημερινής κίνησης που προσφέρει η Apple. Κοινή είναι και η κάμερα των 1.2 Megapixel στην πρόσοψη των iPhone 6, βοηθούμενη από νέες λειτουργίες. Από εκεί και πέρα, ωστόσο, ξεκινούν οι διαφορές: το μοντέλο Plus προσφέρει στην κύρια κάμερά του οπτικό σταθεροποιητή (optical image stabilization) ενώ το "απλό" μοντέλο όχι. Ο αισθητήρας της κύριας κάμερας έχει, σύμφωνα με την Apple, αλλάξει και βελτιωθεί, παραμένει ωστόσο ανάλυσης 8 Megapixel. Υποβοηθάται πάντως από νέο software ελέγχου που και περισσότερο αξιόπιστες λήψεις εγγυάται, και ταχύτερες, και πιο πολλές σχετικές επιλογές.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ