iPhone 5: Τί περιμένουμε

Κάθε τί που οι διαρροές μάς επιτρέπουν να ξέρουμε... και οι "άγνωστοι Χ"

Όσον αφορά στο design του νέου iPhone, νέα θα είναι η κατασκευή του περιβλήματος: ενοποιημένη (unibody) και δίχρωμη στο πίσω, μεταλλικό τμήμα της. Καινούργιο θα είναι το πρότυπο της κάρτας SIM που θα αξιοποιεί, η nanoSIM, που είναι ακόμη μικρότερη από την microSIM των σημερινών iPhone/iPad. Άλλα νέα στοιχεία: η υποδοχή στο κάτω μέρος του καινούργιου iPhone, την οποία χρησιμοποιούμε για τη σύνδεση με Η/Υ και περιφερειακά, αλλάζει και γίνεται σημαντικά μικρότερη. Δεν γνωρίζουμε αν ακολουθεί κάποιο καθιερωμένο πρότυπο της αγοράς όπως π.χ. το microUSB, αλλά... δεν θα βάζαμε στοίχημα. Καινούργια είναι πολύ πιθανό να είναι τα συνοδευτικά ακουστικά (ευπρόσδεκτα... γιατί τα παρόντα είναι του χειρίστου είδους), τα οποία θα συνδέονται σε νέα θέση (δίπλα στην υποδοχή περιφερειακών στο κάτω τμήμα κι όχι στο πάνω όπως σήμερα).

Ποιά είναι, λοιπόν, τα στοιχεία του καινούργιου iPhone που... δεν ξέρουμε; Πρώτον: αν θα ενσωματώνει κύκλωμα ασύρματης επικοινωνίας συμβατό με δίκτα τηλεφωνίας 4ης γενιάς (LTE). Είναι πιθανότατο, αλλά σε καμία περίπτωση βέβαιο. Δεύτερον: δεν ξέρουμε τί είδους κεντρικός επεξεργαστής θα χρησιμοποιηθεί: η "ασφαλής" επιλογή είναι ένας Α5Χ όπως του iPad 3 (διπύρηνος με τετραπύρηνο υποσύστημα γραφικών), η "τολμηρή" ένας Α6 (τετραπύρηνος με τετραπύρηνο ή και οκταπύρηνο υποσύστημα γραφικών). Τρίτον: το μέγεθος της μνήμης λειτουργίας: η ασφαλής επιλογή και πιθανότερη είναι το 1 GB, η τολμηρή τα 2. Τέταρτον: αν θα είναι παρόν το πολυσυζητημένο τσιπ διεπαφικής ασύρματης επικοινωνίας (Near Field Communication ή NFC), το οποίο θα έδινε μεγάλη ώθηση στις αγορές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Άλλοι "άγνωστοι Χ", μικρότερης σημασίας, είναι οι δύο κάμερες του νέου iPhone (η οπίσθια του 4S πάντως είναι τόσο καλή που και η ίδια να παρέμενε... μικρό το κακό), καθώς και η χωρητικότητα της μπαταρίας (που είναι παρόμοιας χωρητικότητας αλλά το λειτουργικό θα τη διαχειρίζεται εξυπνότερα). Το καινούργιο iPhone θα πωλείται με την 6η έκδοση του iOS προεγκατεστημένη (περιμένουμε ημερομηνία διάθεσης για τα 3GS/4/4S), ενώ ισχυρές είναι οι ενδείξεις και για νέα έκδοση του προγράμματος iTunes (την 11η). Επιβεβαίωση περιμένουμε και για τις τιμές πώλησης των διαφόρων μοντέλων (αν και το πιθανότερο είναι να παραμείνουν αυτές του 4S με αυτό να γίνεται φθηνότερο), αλλά και για την ημερομηνία διάθεσης σε ΗΠΑ και Ελλάδα. Γι' αυτά, ραντεβού... την ερχόμενη Τετάρτη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ