iPhone 5: Αποκαλυπτήρια στις 12/9

Αν και καλύτερα να τα χαρακτηρίσει κανείς "επιβεβαιωτήρια", ε, Tim;

Το τελευταίο στάδιο μιας... γνωστής πια διαδικασίας, βρίσκεται κι επίσημα προ των πυλών. Πρώτα ξεκινά "ο χορός της εικασίας" για το επόμενο iPhone, την επόμενη μέρα από την κυκλοφορία του καινούργιου (από πέρυσι το χειμώνα δηλαδή). Μετά αρχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα πρώτα άρθρα με ανεπιβεβαίωτες μεν, αλλά λογικές πληροφορίες (τις λέμε... βάσιμες υποψίες σ' εκείνη τη φάση). Στη συνέχεια διαρρέουν επιβεβαιώσεις γι' αυτές τις πληροφορίες, από πηγές "που γνωρίζουν το θέμα", πάντοτε από μέσα ενημέρωσης που έχουν άμεση συνεργασία με την Apple (ονόματα δεν λέμε και Wall Street Journal δεν θίγουμε). Οπότε έρχεται και η σειρά των... κανονικών διαρροών, με φωτογραφίες και video, από πηγές μέσα στα εργοστάσια που δουλεύουν για την κατασκευή του νέου iPhone. Βλέπουμε γυμνά περιβλήματα, μπαταρίες, επεξεργαστές, θύρες φόρτισης/σύνδεσης, οθόνες, μέχρις ότου έχουμε μία... φανταστική μεν, αλλά ουσιαστικά πλήρη εικόνα της συσκευής.

Και μετά η Apple ανακοινώνει πως την τάδε ημερομηνία - στις 12 Σεπτεμβρίου στην προκειμένη περίπτωση - θα μάς παρουσιάσει "κάτι". Έξυπνα "παίζει" γραφιστικά με τον αριθμό "5", παρά το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ πιθανό το επόμενο iPhone να λέγεται "το νέο iPhone" (κατά "το νέο iPad") ή ακόμη και απλώς "iPhone". Και περιμένει να κάνουμε εμείς τη "βρώμικη δουλειά" του PR για λογαριασμό της... γιατί πολύ απλά και αλαζονικά έτσι έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζεται από τον Τύπο, ειδικό και μη.

Με αυξημένο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε κι εμείς, λοιπόν, Δικτυακά την αποκάλυψη του καινούργιου iPhone από την Apple την ερχόμενη Τετάρτη. Θα τιμήσουμε και την "παράδοση" του livetweeting σε πραγματικό χρόνο με σχολιασμό της παρουσίασης - μέσω του επίσημου stream μας στο Twitter - όπως έχουμε κάνει για το iPad, το iPhone 4, το iPad 2, το iPhone 4S και το iPad 3 στο παρελθόν. Όμως, να. Ας μην μάς παρεξηγήσουν οι φίλοι και φίλες του Αθηνόραμα Digital που αυτή τη φορά δεν... πετάμε και τη σκούφια μας στον αέρα ακριβώς. Mε τις ακατάπαυστες διαρροές πληροφοριών για το νέο iPhone από το Μάρτη και μετά, απλή επιβεβαίωση περιμένουμε πια από την Apple των όσων ήδη ξέρουμε, αποσαφήνιση ίσως κάποιων τεχνικών στοιχείων και τίποτε περισσότερο. Όλα όσα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα να επιβεβαιωθούν, τα έχουμε συγκεντρώσει σε ξεχωριστό άρθρο. Για τα υπόλοιπα... μια εβδομάδα υπομονή. It's almost here, after all, όπως καθησυχαστικά επιβεβαιώνει και η πρόσκληση.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ