iPhone 4S: Στην Ελλάδα, στις 11/11/11

Το νεότερο κινητό της Apple και στη χώρα μας, σε ημερομηνία... σημαδιακή!

Σαφώς συντομότερα απ' ότι αναμενόταν - η Apple μάς έχει συνηθίσει σε καθυστερήσεις δύο ή τριών μηνών σε σχέση με τις ΗΠΑ - θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας το νεότερο iPhone, το συζητημένο 4S. Μπορεί η αποκάλυψή του να απογοήτευσε ουκ ολίγους, ανάμεσά τους και εμάς (ομολογούμε πως προσβλέπαμε σε ένα ριζικά ανασχεδιασμένο iPhone 5 και όχι ένα εξελικτικό 4S), δεν παύει ωστόσο να είναι το ταχύτερο και πληρέστερο iPhone μέχρι σήμερα από πλευράς εξοπλισμού. Η... "φωνητική βοηθός" που προσφέρει, δε, με το όνομα Siri, μπορεί να βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική έκδοση και να στερείται δυνατοτήτων που σχετίζονται με την ελληνική πραγματικότητα, συνεχίζει όμως να προσφέρει αρκετές που και οι Έλληνες καταναλωτές θα βρουν χρήσιμες.

Αυτό το νέο iPhone, λοιπόν, θα πωλείται - έστω και σε μικρούς σχετικά αριθμούς, υποψιαζόμαστε, αρχικά - από την Παρασκευή 11/11/11. Και οι τρεις μεγάλοι πάροχοι έχουν ενεργοποιήσει σελίδες εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα επίσημα Web site τους: της CosmOTE βρίσκεται εδώ, της Vodafone εδώ και της Wind εδώ. Ως διαθέσιμα φαίνονται και τα έξι μοντέλα (λευκό και μαύρο με αποθηκευτικό χώρο 16/32/64 GB) σε καμία από τις τρεις σελίδες ωστόσο δεν αναφέρονται τιμές πώλησης, είτε για τις αντίστοιχες συσκευές αυτόνομα, είτε συνδυασμένες με οικονομικά προγράμματα φωνής και δεδομένων.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το ευρύτερο εμπορικό κανάλι των τριών παρόχων, οι προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης για τα διαφορετικής χωρητικότητας μοντέλα θα είναι οι εξής: €669 για το μοντέλο των 16 GB, €779 για το μοντέλο των 32 GB και €899 για το μοντέλο των 64 GB. Όχι λίγα χρήματα με οποιαδήποτε μέτρα και σταθμά, όμως... κακά τα ψέματα: πρόκειται όχι μόνο για το καλύτερο iPhone που έχει προτείνει ως τώρα η Apple, αλλά και τη συνολικά πληρέστερη πρόταση smartphone της αγοράς αυτή τη στιγμή, αν συμπεριλάβει κανείς στην εξίσωση και την υπεροχή του App Store έναντι του Android Market και του Windows Phone Marketplace. Εν αναμονή του... νέου πρίγκηπα, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ