iPhone 4: τα νέα στοιχεία

Τί αγαπήσαμε... αμέσως στο κινητό της Apple;

Συνεχίζοντας να παρατηρούμε στοιχεία του εξωτερικού περιβλήματος, η άλλη ενδιαφέρουσα διαφορά που συναντάμε εντοπίζεται στην αριστερή γωνία της πρόσοψης, όπου υπάρχει πλέον η δεύτερη κάμερα που - επιτέλους - υιοθετεί και η Apple. Κοιτάζοντας τη συσκευή από πλάγια, συναντάμε στο αριστερό τμήμα το διακόπτη για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της αθόρυβης λειτουργίας, καθώς και δύο ξεχωριστά πλήκτρα για την αύξηση και τη μείωση της έντασης. Στην αντίθετη πλευρά υπάρχει μόνο η ειδική υποδοχή για την κάρτα microSIM που απαιτείται για να λειτουργήσει το κινητό και να βρίσκεται σε επαφή με το δίκτυο του εκάστοτε παρόχου.

Η κάρτα microSIM, σε περίπτωση που πρέπει να το υπενθυμίσουμε, δεν έχει το ίδιο μέγεθος και σχήμα με τις καθιερωμένες SIM που χρησιμοποιούμε τόσα χρόνια, οπότε όποιοι και όποιες είχαν σκοπό απλώς να βγάλουν τη SIM από το υπάρχον κινητό τους κα να την τοποθετήσουν στο iPhone 4, δεν θα είναι σε θέση να το κάνουν. Για να καθησυχάσουμε τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital, όμως, τόσο η Vodafone όσο και η Cosmote έχουν στη διάθεσή τους τη νέα αυτή μικρότερη έκδοση SIM και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει κανείς σε... χειροτεχνίες με τη SIM που ήδη έχει. Απλώς θα ζητήσει μία microSIM με τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό και... όλα ΟΚ.

Στο πάνω τμήμα του νέου iPhone βρίσκεται το πλήκτρο αδρανοποίησης και ενεργοποίησης της συσκευής, η υποδοχή για τα ακουστικά, καθώς και ένα δεύτερο μικρόφωνο που αναλαμβάνει να απομονώσει τον εξωτερικό θόρυβο κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Το κάτω μέρος του, τέλος, δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα, αφού ξεχωρίζουν τα δύο μικρά ηχεία, καθώς και η υποδοχή του ειδικού καλωδίου για σύνδεση με Η/Υ και διάφορα περιφερειακά τρίτων κατασκευαστών.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ