iFeelKid, για... τους μικρούς μας φίλους

Εφαρμογή για παιδικό Δικτυακό ραδιοσταθμό, δωρεάν για iPhone και iPad

Το γεγονός ότι το ελληνικό App Store της Apple παραμένει "φτωχό" σε εφαρμογές και περιεχόμενο σχεδιασμένο για παιδιά είναι, δυστυχώς, αδιαμμφισβήτητο - ακριβώς όσο ευπρόσδεκτη είναι κάθε καινούργια παρουσία στην κατηγορία αυτή, για προφανείς λόγους. To iFeelKid.gr, το γνωστό Web site με περιεχόμενο... παιδικού ενδιαφέροντος, ενσωματώνει και Δικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος μεταδίδει, καθημερινά και 24 ώρες το 24ωρο, πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για ακροατές μικρής ηλικίας. Ε, πρόσφατα ο σταθμός αυτός απέκτησε στο App Store τη δική του εφαρμογή για iPhone, iPad και iPod Touch, από την ομάδα που δημιούργησε το δημοφιλέστατο παιχνίδι γνώσεων Mind the Buzz!

Η εφαρμογή iFeelKid παρουσιάζει σε καλοσχεδιασμένο, κατανοητό περιβάλλον το πρόγραμμα του Δικτυακού σταθμού, το οποίο αναπαράγεται ηχητικά σαν "παραδοσιακός" σταθμός στη συσκευή του χρήστη - αρκεί φυσικά αυτή να έχει σύνδεση με το Internet, είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας (και την ανάλογη χρέωση σε όγκο δεδομένων). Το πρόγραμμα του σταθμού περιλαμβάνει παιδικές ιστορίες και τραγούδια σε εκπομπές ωριαίας συνήθως διάρκειας, που σκοπό έχουν να ψυχαγωγήσουν, να χαλαρώσουν, να εκπαιδεύσουν, ακόμη και να... νανουρήσουν το μικρό ακροατή με την ομιλία και τη μουσική τους. Η εφαρμογή προσφέρει, δε, και μία σειρά από εκπαιδευτικές κάρτες διδακτικού χαρακτήρα - 10 από αυτές είναι δωρεάν ενσωματωμένες στο app, με 100 περισσότερες να μπορούν να αποκτηθούν αντί €0,89 απευθείας μέσα από αυτήν.

H εφαρμογή iFeelKid έχει σχεδιαστεί με τρόπο... "χαριτωμένο" μεν, παιδικό, αλλά εξαιρετικά προσεγμένο και καλαίσθητο. Προτεραιότητα άλλωσε στη διαμόρφωσή του είχε η ευκολία χρήσης - και φαίνεται. Προσφέρεται δωρεάν σε όλους από αυτή τη σελίδα του App Store, όπου κάθε ενδιαφερόμενος - γονιός, προφανώς! - μπορεί να μάθει περισσότερα. Και... καλές ακροάσεις!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ