HTC: στα Windows Phone 8, πρωταγωνιστικά

Δύο νέα εκπληκτικά μοντέλα, μασκώτ για τη Microsoft!

Παραδόξως, πολύ περισσότερη εντύπωση μάς έκανε το Windows Phone 8 S - αν μη τί άλλο γιατί θυσιάζει μεν ουκ ολίγα στοιχεία σε σχέση με το WP8 Χ, αλλά πολλά από τα σημαντικά για τη λειτουργία του ως κινητό και παράλληλα θα κοστίζει €250 (!) λιγότερα. Παρόμοιος αλλά χαμηλότερης συχνότητας επεξεργαστής, 512 ΜΒ και όχι 1 GB μνήμης, 800x480 pixel σε οθόνη 4 ιντσών , κάμερα των 5 και όχι των 8 Megapixel και 4 GB αποθηκευτικού χώρου (και πάλι επεκτάσιμου μέσω κάρτας μνήμης microSD) είναι τα χαρακτηριστικά στα οποία έχουν γίνει οι σχετικές υποχωρήσεις.

Με κόστος έως τα €350 αυτά κρίνονται από μόνα τους ως ικανοποιητικά - το S όμως έχει να επιδείξει σαφώς ανώτερη ποιότητα κατασκευής και ποιοτικότερα υλικά από αυτά που συναντάμε σε αυτή τη ζώνη τιμής, ενώ παραμένει σχεδόν τόσο "πολυτελές" στην αίσθηση και το βάρος όσο το X (!). Καθόλου εύκολο και καθ' όλα εκτιμητέο αυτό, αν σκεφτεί κανείς πως το πρώτο κινητό Windows Phone 8 για πολλούς καταναλωτές θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μοντέλο "εισαγωγικό" και όχι κορυφαίας κατηγορίας (και τιμής).

Και τα δύο μοντέλα θα βρίσκονται στην ελληνική αγορά μέσα στο Νοέμβριο, ελάχιστες ημέρες μετά την επίσημη παρουσίαση των ίδιων των Windows Phone 8 δηλαδή (29/10). Η πρώτη μας εντύπωση και από τα δύο ήταν άκρως θετική, επιφυλασσόμαστε για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στις λειτουργίες και τις δυνατότητές τους λίγο πριν ξεκινήσουν να διατίθενται και από τα ελληνικά δίκτυα τηλεφωνίας. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ