HTC One SV: νέο μέλος... τέταρτης γενιάς

Με Android, μέσης-υψηλής κατηγορίας, στην αγορά σύντομα

Ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά των εταιρειών που καταφέρνουν να πρωταγωνιστήσουν στην αγορά τους, είναι το εξής απλό: δεν εφησυχάζουν ποτέ. Η HTC προϊοντικά διένυσε μια πάρα, πάρα πολύ καλή χρονιά με τα One X και Windows Phone 8X στην κορυφή των κατηγοριών τους, μα και άλλα περισσότερο προσιτά μοντέλα - και αυτές τις μέρες, ολοκληρώνοντας το 2012, προσθέτει ένα νέο μέλος στην οικογένεια των One, το SV. Πρόκειται για ένα smartphone που ναι μεν θυμίζει το υπάρχον One S, όμως εμφανίζεται ριζικά ανανεωμένο. Το κυριότερο: είναι το μόνο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά σύντομα (μέσα στο Δεκέμβρη), το οποίο υποστηρίζει τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς (4G/LTE) αλλά στηρίζεται σε Android. Το μόνο άλλο smartphone με αυτήν την ιδιότητα είναι, για την ώρα, το iPhone 5 της Apple.

To One SV είναι ικανοποιητικότατα εξοπλισμένο, με διπύρηνο επεξεργαστή, άφθονη μνήμη, οθόνη διαγωνίου 4.3 ιντσών και ικανή κάμερα με ποιοτικό φακό. Προσφέρει δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού του χώρου με κάρτα μνήμης microSD, αξιοποιεί δε - όπως και τα... μεγαλύτερα αδέλφια του - την τεχνολογία Beats Audio για βελτίωση της απόδοσης του ήχου και τη συνεργασία της HTC με την υπηρεσία Dropbox για την παροχή 25 GB αποθηκευτικού χώρου στο Internet. Μόνο ίσως "μελανό σημείο" στην συνολική του εικόνα η έκδοση Android 4.0 ή Ice Cream Sandwich και όχι η πιο πρόσφατη 4.1/4.2 ή Jelly Bean, με την οποία πωλείται. Θελουμε να πιστεύουμε πως, ως ολοκαίνουργιο μοντέλο, θα αναβαθμιστεί στην δεύτερη κάποια στιγμή.

Το ενδιαφέρον στοιχείο όσον αφορά στο HTC One SV, πάντως, σχετίζεται με την τιμή πώλησής του: αυτή έχει τυπικά οριστεί στα €499, όχι ακριβώς "μέσου επιπέδου" αλλά και μακριά από τα €699 που τυπικά κοστίζει το κορυφαίο One X. Είναι αλήθεια πως στην αγορά με παρόμοιες προδιαγραφές υπάρχουν ουκ ολίγες προτάσεις με λιγότερα χρήματα - ακόμη και προτάσεις της ίδιας της HTC. Όμως για όσους και όσες σκοπεύουν να αξιοποιήσουν την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που βαθμιαία προσφέρουν οι Έλληνες πάροχοι με τα δίκτυα τηλεφωνίας 4G/LTE τους, έχουν επιτέλους στη διάθεσή τους επιλογή στηριγμένη στο λειτουργικό της Google και όχι της Apple. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ