HTC One Mini, επίσημα

O... μικρός αδελφός του αγαπημένου μας smartphone για το 2013, προ των πυλών

Θα θέλαμε πολύ να ισχυριστούμε ότι είναι... μεγάλη η έκπληξη, οι διαρροές των προηγούμενων μηνών δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο με σοβαρότητα - αν μη τί άλλο, ωστόσο, η ύπαρξη της συγκεκριμένης συσκευής σήμερα, αποδεικνύει πως η HTC "είχε σχέδιο" καλά μελετημένο για το 2013. Ο λόγος για το One Mini, τον "μικρότερο αδελφό" του αγαπημένου μας μέχρι στιγμής smartphone για φέτος, του HTC One: φωτογραφίες του είχαν "δραπετεύσει" από την άνοιξη, κάτι που σημαίνει πως η ταϊβανέζικη εταιρεία είχε σχεδιάσει τα δύο κινητά κατά πάσα πιθανότητα παράλληλα. Και τώρα είναι επίσημο... και μας αρέσει πάρα πολύ ως σύνολο επιλογών που έκανε η HTC. Αν η τιμή είναι η σωστή, θα αρέσει ακόμη περισσότερο στο καταναλωτικό κοινό, δε.

Το One Mini "κρατά" σχεδόν όλα όσα έκαναν το One να ξεχωρίσει: τον πολύ όμορφο σχεδιασμό, την ποιότητα κατασκευής, την υψηλής ανάλυσης οθόνη καθώς και την κάμερα UltraPixel (που συνεχίζει να έχει πλεονέκτημα απέναντι στις υψηλότερης ανάλυσης αντιπάλους της σε κακές συνθήκες φωτισμού). Οι αναμενόμενες "εκπτώσεις" που έχουν γίνει αναγκαστικά ωθούν το HTC Mini σε κατηγορία κατώτερη αυτής του One, δεν το περιορίζουν ωστόσο πολύ: ο επεξεργαστής είναι διπύρηνος κι όχι τετραπύρηνος (και χρονισμένος χαμηλότερα), η μνήμη λειτουργίας στο 1 GB και όχι στα 2, η οθόνη είναι 4.3 ιντσών και όχι 4.7, ανάλυσης 720p και όχι 1080p. Όμως είναι όλα χαρακτηριστικά αξιοπρεπέστατα για smartphone "μέσης προς ανώτερης" και όχι ανώτατης κατηγορίας - ενώ παρόντες είναι όλοι οι αισθητήρες, όλοι οι τρόποι ασύρματης διασδύνδεσης, η υποστήριξη 4G και το συνοδευτικό software της HTC, όπως ακριβώς τα προσφέρει το One.

Οι πιθανότητες το One Mini να είναι ένα από τα καλύτερα smartphones της κατηγορίας του είναι, φυσικά, πάρα πολλές (αν και φυσικά θα το επιβεβαιώσουμε με σχετική παρουσίαση). Εκεί όπου βρίσκονται... "όλα τα λεφτά" - κυριολεκτικά και μεταφορικά - είναι στο κόστος απόκτησής του: αν είναι μικρότερο των €399, θα έχουμε να κάνουμε με έναν πραγματικό πειρασμό για εκείνο το ποσοστό του κοινού που δεν αρέσκεται στα "μεγάλα" κινητά, έχει όμως απαιτήσεις από την ποιότητα των μικρότερων από εκείνα. Αν, από την άλλη πλευρά, το One Mini πλησιάζει ή ξεπερνά τα €499, μπαίνει δυστυχώς στην... τροχιά του "μεγάλου του αδελφού" και η HTC θα έχει στα χέρια της μια εκπληκτική αλλά χαμένη ευκαιρία. Εν αναμονή της επιβεβαίωσης τιμής του One Mini και της σχετικής επαφής μας με αυτό, λοιπόν, το Σεπτέμβριο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ