HTC One Mini 2, επίσημα

O μικρότερος αδελφός του κορυφαίου One M8, εντυπωσιακός με τον τρόπο του, διαθέσιμος σύντομα

Επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά το... πανηγύρι φημολογίας και διαρροών που "έχει στηθεί" εδώ και μήνες στο Web για όλων των ειδών τα προϊόντα τεχνολογίας, η HTC ανακοίνωσε επίσημα πλέον τον "μικρό αδελφό" του HTC One M8, του κορυφαίου της κινητού για φέτος (και ίσως του συνολικά καλύτερου smartphone με Android μέχρι στιγμής). Το HTC One Mini 2 μπορεί να έχει... ατυχές όνομα από κάποιες απόψεις, ακολουθεί ωστόσο τη συλλογιστική σχεδιασμού και κατασκευής του προκατόχου του - του περυσινού πάρα πολύ καλού One Mini - ώστε να προσφέρει ένα μεγάλο ποσοστό των θετικών χαρακτηριστικών του M8, σε μικρότερο μέγεθος (και χαμηλότερη τιμή πώλησης). Η HTC, δε, έχει κάνει αυτή τη φορά μία ή δύο ενδιαφέρουσες επιλογές που διαφοροποιούν ακόμη περισσότερο τον "μικρό αδελφό" από τον "μεγαλύτερο".

Όπως ήταν το λογικό και όλοι περιμέναμε, έχουν γίνει κάποιες παραχωρήσεις και συμβιβασμοί στο Mini 2 σε σχέση με το Μ8, προκειμένου το κόστος του να είναι χαμηλότερο. Η οθόνη είναι ανάλυσης 720p και όχι 1080p, ο επεξεργαστής είναι ο SnapDragon 400 και όχι ο 801 (δύο αντί τεσσάρων πυρήνων και χαμηλότερης συχνότητας), η μνήμη λειτουργίας ανέρχεται στο 1 GB και όχι στα 2. Απών, επίσης, είναι ο πομπός υπερύθρων ακτίνων κάτω από το πλήκτρο ενεργοποίησης, καθώς και ο αισθητήρας που επιτρέπει την ενεργοποίηση με "διπλό tap" στην οθόνη του. Όμως σε σχέση με το Mini του 2013, το νέο έχει να επιδείξει τόσο την πολύτιμη θύρα καρτών μνήμης microSD, όσο και το κύκλωμα επικοινωνίας μέσω διεπαφής (NFC) και μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία.

Η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή της HTC, ωστόσο, αφορά στις κάμερες του One Mini 2. Η εταιρεία έχει αφαιρέσει την Duo Camera - η οποία ναι μεν επιτρέπει την αλλαγή της εστίασης μετά τη λήψη των φωτογραφιών αλλά έχει δημιουργήσει πολλές συζητήσεις λόγω της χαμηλής της ανάλυσης - και την έχει αντικαταστήσει με μία "κανονική" των 13 Megapixel, υπερκαλύπτοντας έτσι τις απαιτήσεις των καταναλωτών που θα προτιμούσαν αυτήν προσέγγιση σε σχέση με αυτή της "3D" κάμερας του M8. το One Mini 2, μάλιστα, προσφέρει κάμερα ανάλυσης 5 Megapixel στην πρόσοψή του, γεγονός που επίσης "θα μετρήσει" στα μάτια του κοινού που αγαπά την... αυτοφωτογράφηση. Τα selfies, ντε!

To One Mini 2 διατηρεί, βέβαια, τα τρία ίσως σημαντικότερα θετικά γνωρίσματα του "μεγάλου αδελφού" του - το πάρα πολύ όμορφο design, τα ποιοτικά υλικά και την προσεγμένη κατασκευή δηλαδή - καθώς και τα στερεοφωνικά ηχεία στην πρόσοψη, που κανένα άλλο smartphone της "μέσης" κατηγορίας δεν προσφέρει. Όπως και το M8, στηρίζεται στην έκδοση 4.4 του Android, εμπλουτισμένη με το γραφικό περιβάλλον Sense 6.0 και συνοδευόμενη από όλες σχεδόν τις extra εφαρμογές της HTC. Θα διατίθεται και στην ελληνική αγορά από τον Ιούνιο, στα ίδια χρώματα με αυτά που αξιοποιεί και το One M8 - μεταλλικό γκρι, ασημί και χρυσαφί - αλλά σε άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή πώλησης. Εννοείται πως θα επανέλθουμε στο νέο Mini τόσο γι' αυτήν, όσο και για τις εντυπώσεις μας από αυτό συνολικά. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ