HTC One, με στυλ και... τόλμη

Νέο κορυφαίο smartphone με Android... θα είναι όμως αρκετό;

Σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, η HTC εκπλήρωσε πριν από λίγες μέρες το... χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποκάλυψης: το νέο της κορυφαίο κινητό με Android, το One, είχε ποικιλοτρόπως διαρρεύσει στο Web ημέρες πριν, οπότε - όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις - περισσότερο... επιβεβαίωση των όσων γνωρίζαμε περιμέναμε, παρά κάτι άλλο. Η ταϊβανέζικη εταιρεία, ωστόσο, κατάφερε να εκπλήξει ευχάριστα σε κάποιους τομείς που αξίζουν αναφοράς. Για τους συγκεκριμένους, άλλωστε ανυπομονούμε να έχουμε και την πρακτική μας επαφή με το One μέσα στην άνοιξη.

Συγκεκριμένα, λοιπόν: το One φέρνει στο προσκήνιο μια σειρά από αλλαγές τόσο στη μέχρι σήμερα προσέγγιση της HTC στο design, όσο και στα καθιερωμένα των... κινητών Android γενικότερα. Το νέο κινητό της χαρακτηρίζεται από ενιαίο σώμα, κατασκευασμένο από ποιοτικό κράμα αλουμινίου, λεπτότατο και ελαφρύ: ολοφάνερα η HTC δεν βάζει "στο στόχαστρό της" τίποτε λιγότερο από το iPhone 5 όσον αφορά το παρουσιαστικό και την "αίσθηση πολυτέλειας". Τα κύρια υποσυστήματα του One είναι του ίδιου κορυφαίου επιπέδου: ολοκαίνουργιος, τετραπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στα 1.7 GHz, 2 GB μνήμης λειτουργίας, 32 ή 64 GB αποθηκευτικού χώρου, ευμεγέθης μπαταρία, όλα παρόντα.

Σε δύο πράγματα η HTC έχει κάνει την υπέρβαση με το One: στην οθόνη και την κάμερα. Η πρώτη είναι ανάλυσης 1920x1080 pixel όπως ουκ ολίγων... "πεντάιντσων" που βρίσκονται καθ' οδόν, όμως στις 4.7 και όχι 5 ίντσες: η απεικόνιση είναι έτσι ακόμη πιο "πυκνή", ξεπερνώντας σημαντικά σε αυτό το χαρακτηριστικό το iPhone 5 και οποιοδήποτε άλλο smartphone μέχρι στιγμής. Η δεύτερη, η κάμερα, στηρίζεται σε αισθητήρα ανάλυσης μόλις... τεσσάρων - όχι όμως Megapixel, αλλά Ultrapixel! Πρόκειται για συνειδητή επιλογή της HTC να χρησιμοποιήσει λιγότερα σε αριθμό, αλλά μεγαλύτερα σε μέγεθος εικονοστοιχεία, ικανά να συλλέξουν 300% περισσότερο φως κατά τη σύλληψη μιας φωτογραφίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καθαρότερες, ποιοτικότερες φωτογραφίες που δεν χαρακτηρίζονται από το "χιόνι" (noise) που αλλοιώνει άλλες αντίστοιχες κάμερες λόγω του υψηλού αριθμού Megapixel και του όχι ανάλογα μεγάλου αισθητήρα.

Το One στηρίζεται στην έκδοση 4.1.2 του Android, την οποία ωστόσο συνοδεύει με την ολοκαίνουργια, ανασχεδιασμένη έκδοση 5.0 του HTC Sense, του δικού της δηλαδή γραφικού περιβάλλοντος. Αυτή είναι οπτικά περισσότερο απλοποιημένη και μοντέρνα, παρουσιάζει δε και τα δεδομένα του χρήστη με τρόπο διαφορετικό, όπως το κάνουν π.χ. οι εφαρμογές Flipboard ή Pulse στο iPad. Υπάρχουν πολλά ακόμη πράγματα που αξίζει να αναφερθούν λεπτομερώς όσον αφορά στο HTC One, θα επιφυλαχθούμε ωστόσο και θα υποσχεθούμε αναλυτικότερες εντυπώσεις μετά από προσωπική επαφή μαζί του, την οποία υπολογίζουμε στα τέλη Μαρτίου. Θα είναι σε θέση το καλύτερο και... τολμηρότερο smartphone που έχει ποτέ παρουσιάσει η HTC μέχρι σήμερα σε θέση να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς, με δεδομένο το γεγονός ότι τα €749 που υπολογίζεται πως θα τιμάται πλησιάζουν επικίνδυνα το κόστος ενός iPhone 5; Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ