HTC One M8 for Windows, επίσημα

Το κορυφαίο smartphone της ταϊβανέζικης εταιρείας με Android, σε έκδοση με το λειτουργικό της Microsoft

Με το Web και τις διαρροές πληροφοριών να μην αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για... εκπλήξεις, η HTC επιβεβαίωσε κι επίσημα την ύπαρξη του One M8 for Windows ανακοινώνοντάς το για την αμερικανική αγορά. Η σχετική φημολογία είχε ξεκινήσει από πέρυσι, καθώς τα υποσυστήματα των smartphones που στηρίζονται σε Android στην ουσία δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτά που στηρίζονται σε Windows Phone 8, όμως ήταν στα τέλη της άνοιξης που ακούστηκαν οι πρώτοι "ψίθυροι" για το συγκεκριμένο μοντέλο της HTC. Αυτό είναι διαθέσιμο από σήμερα στις ΗΠΑ μέσα από τα εμπορικά δίκτυα των Verizon (αρχικά) και AT&T (στο προσεχές μέλλον) στην τιμή των $99 με συμβόλαιο 2 ετών. Δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή πώλησής του χωρίς πρόγραμμα χρήσης, όπως και δεν έχει κάνει η HTC ακόμη γνωστή την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει το One M8 for Windows στην Ευρώπη.

Το HTC One M8 for Windows είναι πανομοιότυπο του κορυφαίου κινητού της ταϊλανδέζικης εταιρείας που διατίθεται ήδη από τον Μάιο και στη χώρα μας με την έκδοση 4.4 του Android. Δεν διαφοροποιείται σε τίποτε όσον αφορά τα υποσυστήματά του, το περίβλημά του και τις δυνατότητές του - μόνο το λογότυπο Windows Phone στο πίσω μέρος του "προδίδει" πως είναι η έκδοση αυτή και όχι η ήδη γνωστή μας. Θα κυκλοφορήσει μόνο στο χρώμα του μεταλλικού τιτανίου (στην έκδοση Android υπάρχει σε ακόμη δύο) και μόνο με 32 GB αποθηκευτικού χώρου εξ αρχής, αντί για 16 ή 32. Η HTC έχει καταβάλλει, προς τιμήν της, κάθε προσπάθεια ώστε όλο το extra λογισμικό με το οποίο "προικίζει" την έκδοση Android, να μη λείπει από την έκδοση Windows Phone του One M8: παρόν είναι και το Blinkfeed, και το Sense TV (για έλεγχο άλλων συσκευών μέσω του πομπού υπερύθρων) και το DuoCam (με όλες τις επιλογές και τα εφέ του).

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι, για να υλοποιηθεί σωστά το software ελέγχου της πολυσυζητημένης κάμερας Ultrapixel στα Windows Phone 8.1 (είναι από τα πρώτα smartphones που τα προσφέρει προεγκατεστημένα), μετακόμισαν στα κεντρικά της Microsoft για ένα διάστημα μηχανικοί λογισμικού της HTC, ώστε να συνεργαστούν άμεσα με τους προγραμματιστές της αμερικανικής εταιρείας για το λειτουργικό αυτό. Δεν είναι τυχαίο: το One M8 είναι smartphone "άλλου επιπέδου" σε σχέση π.χ. με οποιοδήποτε Nokia Lumia, όχι μόνο από πλευράς design και όχι μόνο κατασκευαστικά. Είναι το είδος της πρότασης που αποδεικνύει πόσο ποιοτικό μπορεί να είναι ένα Windows Phone στα μάτια των καταναλωτών εκείνων που έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά το συνολικό στυλ μιας συσκευής αντίστοιχης π.χ. των iPhone και των Galaxy S αυτού του κόσμου. Ως τέτοια θα προωθηθεί και, θεωρούμε, ως τέτοια αξίζει να επιτύχει. Νεότερα για το HTC One M8 for Windows, όταν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση και για την ελληνική αγορά - και φυσικά οι εντυπώσεις μας από αυτό, αν και όταν έλθει επίσημα στη χώρα μας. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ