HTC One A9: επίσημο, άκρως ενδιαφέρον

Κινητό διαφορετικής συλλογιστικής από τα M7/8/9 ή τα Desire, διαθέσιμο σύντομα

Και ενώ εμείς συνεχίζουμε να περιμένουμε για εκείνη την κατασκευάστρια που θα... "κάνει την καλή" και θα χρησιμοποιήσει τις διαρροές στοιχείων στο Web προς όφελός της (παρουσιάζοντας κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που τεχνηέντως η ίδια θα έχει "διαρρεύσει"), η HTC αποκάλυψε στη σχετική εκδήλωση που είχε προαναγγείλει, αυτό ακριβώς που περιμέναμε. Το One A9 είναι ένα smartphone που τοποθετείται ανάμεσα στην κορυφαία σειρά των One M7/8/9 και την εισαγωγική/μέση των Desire που προωθεί η HTC, "κλίνοντας" ωστόσο προς την ανώτερη κατηγορία κι επιδεικνύοντας στοιχεία συγκρίσιμα με αυτά άλλων top κινητών του 2015. Είναι, δε, η συσκευή με την οποία θα πορευθεί η HTC περισσότερο αποφασιστικά προς την περίοδο των Χριστουγέννων, παρά το γεγονός ότι το κόστος της στην Ελλάδα δεν το γνωρίζουμε ακόμη επίσημα.

To HTC One A9 σχεδιαστικά υιοθετεί μεν κάποια χαρακτηριστικά της σειράς Μ, αλλά - είναι αδύνατον να μην το γράψει κανείς - με το σχήμα του, τις καμπύλες, το πάχος, τις ακμές και την θέση που έχουν οι κεραίες στο περίβλημά του, θυμίζει πολύ περισσότερο... iPhone 6/6S παρά τυπικό Androidές κινητό. Αυτό είναι, ασχέτως πως θα σχολιαστεί, αναμφισβήτητα θετικό από πλευράς αισθητικής. Η οθόνη του είναι αξιοπρεπέστατη (5 ίντσες/ανάλυση 1080 γραμμών), ο επεξεργαστής και η μνήμη λειτουργίας του όχι κορυφαία μα απολύτως ικανά για ο,τιδήποτε (Snapdragon 617/2GB), ενώ η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τα παρελθόντα One εντοπίζεται στην κύρια κάμερα (αισθητήρας των 13 Megapixel με οπτική σταθεροποίηση). Είναι ολοφάνερο πως η HTC στόχευσε στην ισορροπία υποσυστημάτων, χαρακτηριστικών και σχεδιασμού με το Α9: όλα είναι πολύ καλά χωρίς κανένα μεμονωμένο από αυτά να διεκδικεί "θρόνο" σε κάτι. Αυτή η ισορροπία, ωστόσο, έχει επιτευχθεί άριστα.

Υπάρχουν, φυσικά, κι άλλες αλλαγές. Τα χαρακτηριστικά δύο ηχεία BoomSound έχουν αφαιρεθεί και τη θέση τους έχει πάρει ένα, και πάλι κατ' αντιστοιχία με τα iPhone 6/6S, στο κάτω μέρος του περιβλήματος. Το υποσύστημα ήχου αυτό καθ' αυτό, ωστόσο, που ενσωματώνεται στο Α9 έχει βελτιωθεί ώστε να αποδίδει με πολύ λιγότερες παραμορφώσεις και να υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων υψηλής πιστότητας (hi-res audio) και περισσότερο απαιτητικά ακουστικά. Στο κάτω μέρος της πρόσοψης προσφέρεται πλέον αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ η τεχνολογία σύλληψης φωτογραφιών UltraPixel δεν έχει εγκαταληφθεί, αλλά αξιοποιθεί στην κάμερα της πρόσοψης.

Χάρις στις προσπάθειες της HTC Greece, έχουμε ήδη στην κατοχή μας το One A9 από προχθές (19/10) και το αξιολογούμε πρακτικά - η σχετική παρουσίασή μας, ωστόσο, δεν θα δημοσιευθεί πριν τις 29/10 λόγω χρονικού περιορισμού από την εταιρεία. Οι αρχικές μας εντυπώσεις από την ποιότητα κατασκευής του και την ταχύτητα λειτουργίας του με Android 6.0 - είναι το πρώτο smartphone, πέραν των Nexus, που θα πωλείται με αυτό προεγκατεστημένο - είναι άκρως θετικές, για λεπτομέρειες και τη βαθμολογία μας ωστόσο επιφυλασσόμαστε για το τέλος του μήνα.

Στη χώρα μας το HTC One A9 θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο ή δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη και αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε επίσημα σε ποιά τιμή, καθώς αυτή θα καθορίσει πέρα από κάθε αμφιβολία που "στέκεται" το νέο αυτό smartphone σε σχέση με άλλες "κάτω των €700" προτάσεις, όπως το πάρα πολύ καλό Xperia Z5 Compact ή ακόμη και το "απλό" Samsung Galaxy S6, του οποίου η τιμή μειώθηκε εν όψει άφιξης του S6 Edge Plus. Υπομονή λίγες ημέρες ακόμη, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ