HTC: νέα κινητά με Windows Phone 7

Για το ανώτερο και ανώτατο τμήμα της αγοράς, πληρέστατα

Το πόσο ώριμα και αποτελεσματικά στη χρήση είναι τα λειτουργικά συστήματα των σύγχρονων smartphones εξαρτάται, σαφέστατα, και από την υλοποίηση που έχει γίνει σε κάθε τέτοια συσκευή. Κι εκεί τα Windows Phone 7, η αντιπρόταση της Microsoft στα iOS και Android των Apple και Google αντίστοιχα, μέχρι πρόσφατα υστερούσαν: πολύ απλά δεν υπήρχαν αρκετά μοντέλα κινητών στην αγορά που να τα υποστηρίζουν, ώστε να δούμε τί είναι ικανά να προσφέρουν συνολικά, παρά το γεγονός ότι το ίδιο το λειτουργικό είναι ωριμότερο από το Android. Η HTC, πάντως, είναι από τις στενότερες συνεργάτιδες της αμερικανικής εταιρείας στα smartphones εδώ και χρόνια, παρουσίασε δύο μοντέλα με το... εναρκτήριο λάκτισμα των WP7 πέρυσι το φθινόπωρο και φέτος δίνει ξανά το παρόν με τη νέα έκδοση του λειτουργικού, την 7.5 ή γνωστή ως Mango. Το κάνει και πάλι με δύο μοντέλα, ένα στοχευμένο στο κοινό των hi-end συσκευών και ένα περισσότερο προσιτό, αλλά και πάλι ικανότατο. Τα ονόματά τους: Titan και Radar.

Το πρώτο είναι, από πλευράς χαρακτηριστικών σίγουρα, ό,τι εντυπωσιακότερο έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η HTC: οθόνη διαγωνίου 4.7 ολόκληρων ιντσών δεν συναντάμε κάθε μέρα σε smartphone, όπως και επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.5 GHz! To εν λόγω μοντέλο πάντως, αν και σαφώς μεγάλο, είναι ελαφρύ, πάρα πολύ λεπτό και ενοποιημένου περιβλήματος από κράμα αλουμινίου. Με άλλα λόγια, κομψό για το μέγεθός του. H μνήμη λειτουργίας του ανέρχεται στα 512 ΜΒ (θα μπορούσε να είναι περισσότερη) και ο αποθηκευτικός του χώρος, μη επεκτάσιμος, στα 16 GB. Στα μεγάλα του πλεονεκτήματα και η εξαιρετική κάμερα των 8 Megapixel, που με διπλά LED flash και φακό των 28 mm στα f2.2, εγγυάται πως οι φωτογραφίες που μπορεί να συλλάβει θα είναι ποιοτικές ακόμη και σε κακές συνθήκες φωτισμού. Παρούσα και η κάμερα VGA στην πρόσοψή του, η οποία πλέον επιτρέπει με την αναβάθμιση 7.5 των Windows Phone 7 βιντεοκλήσεις μέσω Skype.

Το δεύτερο μοντέλο, το Radar, έχει αναλογικά κάνει κάποιες υποχωρήσεις, προκειμένου να επιτύχει χαμηλότερη τιμή πώλησης. Η οθόνη του είναι διαγωνίου 3.8 ιντσών, ο επεξεργαστής του λειτουργεί στο 1 GHz, ο αποθηκευτικός του χώρος ανέρχεται στα 8 GB και η κάμερά του στηρίζεται σε αισθητήρα των 5 Megapixel. Όπως ο hi-end συναδέλφός του, όμως, αξιοποιεί τις ειδικές εφαρμογές της HTC που δεν φέρουν προεγκατεστημένες άλλα κινητά με Windows Phone 7. Μία διαχειρίζεται άριστα την κάμερα, με πεοηγμένα χαρακτηριστικά όπως την εστίαση με αφή, την καταγραφή πανοραμάτων ημιαυτόματα, την αναγνώριση προσώπων κλπ. Μία άλλη προσφέρει σε ποικιλία εφαρμογών γεωγραφικές πληροφορίες και υποβοηθά την πλοήγηση βάσει GPS, ενώ έτοιμες προς χρήση είναι από την πρώτη στιγμή και οι εφαρμογές με τις οποίες μπορεί κανείς να αγοράσει ή να νοικιάσει τηλεοπτικές σειρές και ταινίες μέσα από τις σχετικές υπηρεσίες της HTC.

Και τα δύο νέα smartphones της HTC θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά κάποια στιγμή στο επόμενο διάστημα, πιθανότατα έως τις αρχές ή τα μέσα Οκτωβρίου, σε τιμές που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, όχι η HTC προσφέρει δωρεάν την αναβάθμιση των Windows Phone 7 από 7.0 σε 7.5, για όλους τους κατόχους των περυσινών της τέτοιων μοντέλων. Περισσότερα για τα Titan και Radar, όταν θα έχουμε την ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε και πρακτικά. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ