HTC Mini: ασύρματο για το smartphone σου!

Αυτό με την οθόνη 5 ιντσών της ταϊβανέζικης εταιρείας - ωραία ιδέα ή... έμμεση παραδοχή;

Αρχικά, για να είμαστε ειλικρινείς, νομίσαμε πως είναι μία από εκείνες τις επιτυχημένες αληθοφανείς φάρσες του αγαπημένου The Onion, όμως μια περισσότερο προσεκτική ματιά και η θέαση του σχετικού video μάς έπεισε για του... λόγου το αληθές: η HTC σκοπεύει να διαθέσει το δικό της νέο "πεντάιντσο", smartphone με οθόνη διαγωνίου 5 ιντσών δηλαδή, στην Κίνα σε μερικές μέρες - και σχεδιάζει να εσωκλείσει στη συσκευασία του και ένα δεύτερο, mini... τηλέφωνο για το κινητό της τηλέφωνο! Ούτε απάντηση στον πρόσφατο προβληματισμό μας για το αν και κατά πόσο η πλειάδα από πεντάιντσα smartphones έχει πραγματικά χρηστικό νόημα, να είχε σχεδιάσει η γνωστή εταιρεία...

Το HTC Mini, όπως ονομάζεται, είναι ένα πάρα πολύ μικρό, ελαφρύτατο κι απλούστατο "ακουστικό με πλήκτρα": το ίδιο από μόνο του δεν μπορεί να λειτουργήσει, σε συνεργασία όμως με το "μεγάλο", κανονικό smartphone της HTC, αναλαμβάνει μία σειρά από "αποστολές". Αφού ο κάτοχός του το "ζευγαρώσει" - συνδέσει αυτόματα μέσω τεχνολογίας NFC - με το πεντάιντσο, το Mini επικοινωνεί μέσω Bluetooth με το δεύτερο και πρωτίστως εκτελεί χρέη... "έξυπνου" ασύρματου ακουστικού: μπορεί κάποιος να κάνει και να λάβει κλήσεις, αλλά και να δει ειδοποιήσεις, μηνύματα, ραντεβού κλπ. στο Mini. Mόνη προϋπόθεση το "μεγάλο' smartphone να βρίσκεται κοντά στο Mini (π.χ. στην τσέπη του κατόχου του) ή σε κάποια απόσταση αλλά "ανοιχτό" χώρο (π.χ. μέσα στο χώρο ενός μεγάλου δωματίου). Όπως κάθε συσκευή Bluetooth, κατά βάση.

Προς τιμήν της, η HTC έχει αφιερώσει χρόνο για να σκεφτεί κι άλλες, δευτερεύουσες μεν αλλά ενδιαφέρουσες λειτουργίες για το HTC Mini. Το περιφερειακό μπορεί, για παράδειγμα, να χρησιμεύσει ως τηλεκοντρόλ όταν το "μεγάλο" smartphone είναι συνδεδεμένο μέσω HDMI με τηλεόραση σε ρόλο player. Μπορεί να ελέγξει την κάμερα του smartphone για απομακρυσμένο έλεγχο κατά τη φωτογράφιση. Μπορεί να ενεργοποιήσει ακόμη και ήχο... ειδοποίησης για να βρει ο κάτοχός του το "μεγάλο" smartphone, αν το έχει χάσει (έστω κι αν πιθανότερο είναι να χαθεί το Mini παρά το πεντάιντσο). Για να είμαστε ειλικρινείς, πανεύκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε ένα τέτοιο μικρό περιφερειακό ως συνοδευτικό ενός ικανού, μεγάλου tablet. Αλλά, στην περίπτωση του νέου πεντάιντσου της HTC, δεν μπορεί να μην σε... βάζει σε σκέψεις: αν η έμπειρη εταιρεία έκρινε το Mini ως καλή ιδέα, αυτό δεν θέτει ως θέμα συζήτησης την ευχρηστία των smartphones με τόσο μεγάλη οθόνη; Λέμε τώρα!

Το HTC Mini έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί πως θα συνοδεύει το HTC Butterfly (όπως είναι το όνομα του πεντάιντσου για την ασιατική αγορά) μόνο στην Κίνα. Δεν έχει γίνει λόγος για κάτι αντίστοιχο όσον αφορά στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ... αλλά από την άλλη, δεν έχει ακόμη επίσημα επιβεβαιωθεί πως το Butterfly θα κυκλοφορήσει, αυτούσιο και με το ίδιο όνομα, και σε αυτές τις αγορές γενικότερα. Μέσα στις επόμενες 45 ημέρες, πιθανώς θα γνωρίζουμε. Στο μεσοδιάστημα, αν και εξαιρετικά "περίεργη" - έως... συζητήσιμη - ιδέα, τo HTC Mini έχει ήδη κατορθώσει να δημιουργήσει ουκ ολίγες συζητήσεις. Άδικα; Εννοείται πως όχι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ