HTC: Κινητό Android, αλλά προσιτό

Το Explorer στα €199, διαθέσιμο σύντομα

Η αγορά των κινητών τηλεφώνων σε μία κατηγορία - κατά βάση τη μόνη φέτος - γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη: αυτή των smartphones. Η HTC ανήκει στις εταιρείες εκείνες που έχουν διανύσει σημαντική πορεία για μία δεκαετία σχεδόν στα προϊόντα αυτά (ξεκινώντας με τα Windows Mobile), όμως είχε διαμορφώσει μέχρι πολύ πρόσφατα εν πολλοίς hi-end προφίλ: σχεδόν όλα της τα πρόσφατα κινητά, είτε βασισμένα σε Android είτε σε Windows Phone 7, κινούνται τιμολογιακά κατά μέσο όρο στη ζώνη των €400-€500 ή και €600, με πανελάχιστα μοντέλα κάτω από αυτήν. Ο κόσμος όμως τιμά και σκοπεύει να τιμήσει ακόμη περισσότερο το 2012 τα smartphones με κόστος κάτω των €150 ή €200 - και η HTC σαφέστατα δεν μπορεί να λείπει από αυτό το τμήμα της αγοράς. Εξ ου και το HTC Explorer, το προσιτό της κινητό βασισμένο σε Android που ανακοινώθηκε χθες, με προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης (χωρίς επιδότητηση από τους παρόχους) αυτή των €199.

Το HTC Explorer επιδιώκει να μεταφέρει πολλά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα ακριβά κινητά με Android της εταιρείας, σε ένα μοντέλο κάτω από το "ψυχολογικό όριο" των 200 ευρώ. Το Explorer στηρίζεται στην έκδοση 2.3 του λειτουργικού της Google και προσφέρει το βοηθητικό γραφικό περιβάλλον χρήσης της HTC, το Sense, στην έκδοση 3.5 που συναντάμε ακόμη και στα "κινητά-ναυαρχίδες" της εταιρείας. Δεν στερείται κανέναν από τους τρόπους ασύρματης διασύνδεσης, τους τρόπους επέκτασης και τους αισθητήρες των μεγάλων smartphones της HTC με Android, ενώ με επεξεργαστή στα 600 MHz και 384 ΜΒ μνήμης δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στις πιο πολλές - σίγουρα τις παρούσες - εφαρμογές του Android Store.

Εκ πρώτης όψεως, τα μόνα δύο σημαντικά στοιχεία στα οποία φαίνονται να έχουν γίνει "υποχωρήσεις" εκ μέρους της HTC - προκειμένου να επιτευχθούν αυτά τα επιθυμητά €199 - είναι στην οθόνη (διαγωνίου 3.2 ιντσών και ανάλυσης) και την κάμερα (των 3.2 Megapixel). Το αν και κατά πόσο έχουν γίνει συμβιβασμοί και στην ποιότητα κατασκευής του HTC Explorer, καθώς και αν η οθόνη του έχει τις ίδιες συνέπειες στη χρηστικότητα που έχει η αντίστοιχη του ZTE Carl, θα πρέπει να διαπιστώσουμε πρακτικά μετά από σχετική δοκιμή. Για την ώρα, η καλύτερη οικονομική πρόταση για smartphone με Android παραμένει το ZTE Blade. Θα πάρει το HTC Explorer τη θέση του; Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ