H υπηρεσία Steam σε smartphones

Ενημέρωση για PC games, πάντα και παντού

Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι από μας κάνουν όλο και περισσότερα πράγματα με το κινητό τους τηλέφωνο - το οποίο αν δεν είναι ήδη smartphone σίγουρα θα γίνει σύντομα - είναι... εκ των ουκ άνευ. Γι' αυτό και μάλλον δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει το γεγονός ότι η υπηρεσία Steam, η δημοφιλέστερη για την διάθεση PC games στους κατόχους Η/Υ ανά τον κόσμο, σύντομα θα αποκτήσει και συνοδευτικό... app, τόσο για τα iPhone, όσο και για τα κινητά με λειτουργικό Android. Ένα app, με άλλα λόγια, που δεν έχει καμία σχέση από πλευράς περιεχομένου με τη συσκευή που το φιλοξενεί (αφού μέσω Steam αγοράζει κανείς PC games και μόνο), αλλά με την υπηρεσία γενικότερα.

Χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο app, οι χρήστες που διατηρούν προφίλ στη Steam είναι σε θέση να ενημερώνονται για τις νέες κυκλοφορίες, να βλέπουν ποιά games παίζουν οι φίλοι τους, αλλά και να συνομιλούν μαζί τους σε πραγματικό χρόνο μέσω chat. Μπορούν ακόμη και να αγοράζουν απευθείας games που τούς ενδιαφέρουν, τα οποία φυσικά θα λάβουν στη συνέχεια στα PC όπου αυτά θα παιχθούν. Στα μάτια μας, σημαντικότερη λειτουργία αυτού του app φαίνεται να είναι η ενημέρωση για τις προσφορές: είναι πασίγνωστες οι μεγάλες εκπτώσεις που γίνονται πολύ συχνά στη Steam, σε κορυφαίους και γενικώς πολύ ενδιαφέροντες τίτλους, τις οποίες δεν εκμεταλλευόμαστε γιατί - πολύ απλά - δεν γνωρίζαμε γι' αυτές. Ε, τώρα δεν υπάρχει πλέον καμιά... δικαιολογία!

Το επίσημο app της Steam μπορεί να το λάβει κανείς για το κινητό του μέσα από τις παραπομπές που βρίσκονται σε αυτή τη σελίδα. Αν και σε μορφή beta ακόμη, το app λειτουργεί σωστά, απλώς δεν περιλαμβάνει όλους τους τίτλους του καταλόγου της υπηρεσίας. Πριν από την επίσημη διάθεση του η Valve θα έχει, φυσικά, φροντίσει ώστε να είναι πλήρες και σε αυτόν τον τομέα. Θα... "αναστενάξουν" πολλές πιστωτικές κάρτες το 2012, υποψιαζόμαστε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ