Google Nexus 5, καλύτερο από ποτέ

Και πάλι από την LG, και πάλι... κλοπή για το κόστος του!

Εκπλήσσοντας... κανέναν - αφού σχεδόν κάθε στοιχείο του νέου smartphone της αμερικανικής εταιρείας είχε διαρρεύσει με ακρίβεια τις προηγούμενες ημέρες - η Google αποκάλυψε εν τέλει και επίσημα το επόμενο smartphone που θα προωθεί ως παράδειγμα ιδανικής υλοποίησης του νέου Android 4.4 KitKat. Το Nexus 5 διαδέχεται το πολύ καλό περυσινό 4 προερχόμενο από τον ίδιο κατασκευαστή, την LG, κάτι διόλου τυχαίο: πολλά από τα χαρακτηριστικά του είναι κοινά με αυτά του εξαιρετικού LG G2 (το οποίο μας άφησε θετικότατες εντυπώσεις στη σχετική παρουσίαση), διαφέρει ωστόσο στο παρουσιαστικό και σε κάποια ακόμη στοιχεία. Εκεί που, ευτυχώς, δεν διαφέρει σε σχέση με το Nexus 4, είναι στην χαμηλότατη, για τις δυνατότητές του, τιμή πώλησης!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1080p και τεχνολογίας LCD IPS, επεξεργαστής τετραπύρηνος της Qualcomm χρονισμένος στα 2.3 GHz, μνήμη λειτουργίας που ανέρχεται στα 2 GB, κάμερα των 8 Megapixel με οπτική σταθεροποίηση, υποστήριξη δικτύων 4G, 16 ή 32 GB αποθηκευτικού χώρου, καθώς και όλα σύγχρονα χαρακτηριστικά που περιμένει κανείς από ένα πάρα πολύ καλό Androidές, αντί... $349 και $399 αντίστοιχα (!). Η στρατηγική της Google να προσφέρει πολύ καλά κινητά σε άκρως ελκυστική τιμή χωρίς να περιμένει κέρδη, αλλά έτσι ώστε να προωθήσει το λειτουργικό της, αναμένουμε να αποδειχθεί αποτελεσματικότερη από ποτέ με το Nexus 5. Ναι, το design του δεν είναι κάτι αξιοπρόσεκτο, ναι, δεν υποστηρίζει κάρτες μνήμης microSD και ναι, υπάρχουν ισχυρότερες συσκευές με Android στην αγορά. Με λιγότερα από €300 όμως, όχι!

To Nexus 5 είναι άμεσα διαθέσιμο στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία και την Κορέα, με περισσότερες χώρες να ακολουθούν το επόμενο διάστημα. Για την ελληνική αγορά δεν υπάρχει για την ώρα ακριβής πληροφόρηση όσον αφορά στην ημερομηνία διάθεσής του (τα "μέσα Νοεμβρίου" ίσως ισχύουν και ίσως όχι), θα δηλώσουμε πάντως ικανοποιημένοι αν η σχετική αναμονή δεν διαρκέσει όσο αυτή για το... Nexus 4 πέρυσι (στη χώρα μας έφτασε στα τέλη Μαρτίου). Ας ελπίσουμε για το καλύτερο, περιμένοντας ενημέρωση και για την τιμή πώλησης του Nexus 5 φυσικά. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ