Ε3 2013: δεύτερες οθόνες για... χειριστήρια

Προσαρμογή smartphones σε joypads από τη Nyko

Παρά το γεγονός ότι πολλά έχουν μέχρι στιγμής ειπωθεί, αλλά... λίγα έχουν γίνει όσον αφορά στο θέμα της χρήσης "δεύτερων οθονών" στα games των Xbox One και PS4, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως το όλο σχήμα έχει προοπτικές. Χρειάζεται μόνο έναν αριθμό από πολύ καλά παραδείγματα, έξυπνα και γνήσια χρήσιμα, σε games που "έχουν την προσοχή" του ευρύτερου κοινού, ώστε να παρακινηθούν και οι υπόλοιπες εταιρείες δημιουργίας games. Αυτό πάντως το πιστεύει σίγουρα η Nyko, μια από τις πιο γνωστές (στο εξωτερικό τουλάχιστον) εταιρείες κατασκευής περιφερειακών για συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης, εξ ου και τα... Smart Clips!

Πρόκειται, στην ουσία, για τίποτε άλλο από ειδικά σχεδιασμένα στηρίγματα για αυτές τις πολυσυζητημένες "δεύτερες οθόνες". Αυτά προσαρμόζονται άψογα στα χειριστήρια των Xbox One και PlayStation4 και ο χρήστης τοποθετώντας τα μπορεί να "κλειδώσει" πάνω σε αυτά τα στηρίγματα ένα smartphone και να το έχει μπροστά του σε κατάλληλη γωνία την ώρα που παίζει κάποιο video game που αξιοποιεί το SmartGlass της Microsoft ή το αντίστοιχο σύστημα της Sony, όπως κι αν αυτό ονομαστεί κάποια στιγμή. Η επίσημη φωτογραφία δείχνει ένα smartphone με Windows Phone 8 στο χειριστήριο του Xbox One και ένα με Android στο DualShock4, αλλά φυσικά οι συνδυασμοί δεν είναι μόνο αυτοί (εξαρτάται από τις Sony και Microsoft το ποιοί θα καταλήξουν να είναι).

Η λύση της Nyko μπορεί να μην φαίνεται ιδιαίτερα... κομψή αρχικά, όμως αν το καλοσκεφτεί κανείς είναι σαφώς περισσότερο πρακτική από την "απλή" εναλλακτική - δηλαδή να έχουμε ακουμπήσει... κάπου δίπλα μας το smartphone και πότε να γυρίζουμε για να κοιτάξουμε την οθόνη της τηλεόρασης παίζοντας, πότε του smartphone. Έτσι, τουλάχιστον, ακόμη και μία στιγμιαία ματιά στην οθόνη του smartphone λίγα εκατοστά πιο κάτω από εκεί που βρίσκεται ούτως ή άλλως η προσοχή μας, στην οθόνη της τηλεόρασης, αρκεί για να δούμε τις πρόσθετες πληροφορίες που τα ειδικά σχεδιασμένα video games θα προσφέρουν. Τιμές πώλησης και ημερομηνία διάθεσης η Nyko δεν γνωστοποίησε, αλλά τα Smart Clips ούτε ιδιαίτερα ακριβά μπορούν να είναι, ούτε να κυκλοφορήσουν πριν το Νοέμβριο. Μόλις αρχίσουν να πωλούνται... θα τους ρίξουμε μια ματιά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ