Δωρεάν Mobile Internet, καλοκαιρινό

Από τις COSMOTE και Vodafone για το κοινό τους - λεπτομέρειες

Κακά τα ψέματα: η επικράτηση των smartphones έφερε και ένα μικρό... πρόβλημα στα εκατομμύρια χρηστών που προσάρμοσαν πλέον τη ζωή και την επικοινωνία τους σε αυτές τις συσκευές. Πού είναι διαθέσιμη η απαραίτητη σύνδεση με το Internet στις διακοπές; Και όταν δεν είναι διαθέσιμη δωρεάν (λέγε με Wi-Fi), πόσο (πολύ) θα κοστίσει μέσω σύνδεσης 3G/4G; Ε, για το καταναλωτικό κοινό που συνεργάζεται, είτε με συμβόλαια είτε με προπληρωμένο χρόνο ομιλίας, με τις COSMOTE και Vodafone, τουλάχιστον για 15 ημέρες μέσα στον Αύγουστο... δεν θα υπάρξει λόγος ανησυχίας: οι δύο εταιρείες προσφέρουν αξιοσέβαστο όγκο διαθέσιμων MB προς κατανάλωση μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, εντελώς δωρεάν!

Συγκεκριμένα: η COSMOTE προσφέρει 1.5 GB δεδομένων για χρονικό διάστημα 15 ημερών από την ημέρα ενεργοποίησης του καλοκαιρινού αυτού "bonus". Αυτή η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει οποτεδήποτε μέσα στον Αύγουστο, η προσφορά όμως συνολικά λήγει στις 31/8. Οι συνδρομητές Internet on the Go με κάρτα την ενεργοποιούν μέσω της σχετικής ιστοσελίδας της υπηρεσίας, ενώ οι συνδρομητές με Internet Day Pass απλώς... έχουν να λαμβάνουν 15 ημέρες δωρεάν Internet. Όλοι οι υπόλοιποι ενεργοποιούν την προσφορά μέσω SMS με τη λέξη "surf" στο 1256. Σημειώνεται πως οι χρήστες πρέπει να έχουν ήδη ενεργοποιήσει την πρόσβαση των συσκευών τους στο Internet και πως η προσφορά δεν περιλαμβάνει και τη χρήση Internet στο εξωτερικό, αλλά μόνο στην Ελλάδα.

Η προσφορά της Vodafone διαφέρει σε κάποια σημεία. Ο όγκος των δεδομένων προς κατανάλωση που προσφέρεται δωρεάν είναι σημαντικά μεγαλύτερος (3 GB), μπορεί στο πλαίσιο αυτό όμως να καταναλωθεί μόνο μέσα στο διάστημα 8/8/2013-18/8/2013. Και εδώ πρέπει να είναι ήδη ενεργοποιημένη η Δικτυακή πρόσβαση και να αξιοποιηθεί στην Ελλάδα και όχι σε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό. Ενεργοποιείται, πάντως, αυτόματα για το σύνολο της πελατειακής βάσης της Vodafone και ο όγκος αυτός των δεδομένων καταναλώνεται χωρίς να προσμετράται σε αυτόν που ενδεχομένως ήδη έχουν αγοράσει οι χρήστες της με άλλους τρόπους. Είτε τυγχάνει κανείς μέλος του δικτύου της COSMOTE, πάντως, είτε της Vodafone... αυτό το καλοκαίρι δεν θα χρειαστεί να στερηθεί το Facebook, το Twitter, το Instragram και το mail του (με αυτή τη σειρά μάλλον!), απλώς και μόνο επειδή βρίσκεται στην παραλία. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ