Διαγωνισμός... με το βλέμμα στο μέλλον από τον όμιλο OTE-COSMOTE

Με αντικείμενο τις ελληνικές λύσεις στον χώρο του πολυσυζητημένου Internet of Things

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι το επόμενο μεγάλο άλμα εξέλιξης του Internet - μετά από εκείνα που πραγματοποιήθηκαν με την ευρεία εξάπλωση των προσωπικών υπολογιστών αρχικά, των smartphones στη συνέχεια - βρίσκεται στη διασύνδεση δισεκατομμυρίων ηλεκτρικών κι ηλεκτρονικών συσκευών καθημερινής χρήσης μεταξύ τους και, φυσικά, με το Διαδίκτυο. Πρόκειται για το πολυσυζητημένο Internet of Things, στο πλαίσιο του οποίου ο,τιδήποτε λειτουργεί ψηφιακά - από ένα smartwatch και ένα σύστημα παρακολούθησης με κάμερες, μέχρι έναν σύγχρονο θερμοστάτη και ένα εξελιγμένο... ψυγείο - μπορεί να επικοινωνήσει πρακτικά με ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να κάνει το ίδιο. Κολοσσοί της τεχνολογίας όπως οι Apple, Microsoft και Google επενδύουν ήδη τεράστια κονδύλια στη σχετική υποδομή σε hardware και software, ώστε όταν η "έκρηξη" του Internet of Things συμβεί, να βρίσκονται στο επίκεντρό της και σε θέση πλεονεκτική. Και το ίδιο επιδιώκουν οι ΟΤΕ και COSMOTE, υποστηρίζοντας παράλληλα τις ελληνικές προσπάθειες στον τομέα αυτό με πρωτοβουλίες όπως τον διαγωνισμό "BUSINESS IT EXCELLENCE".

Ο διαγωνισμός αυτός ξεκινά σήμερα και απώτερος στόχος του είναι να αναδείξει τις περισσότερο ενδιαφέρουσες εφαρμογές που έχουν να επιδείξουν ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας στο πεδίο του Internet of Things. Οι ΟΤΕ και COSMOTE καλούν όλες τις εταιρείες της χώρας που έχουν σχετικές προτάσεις να τις υποβάλλουν ώστε να διεκδικήσουν διαφημιστική προβολή αξίας €30.000 αλλά και συνεργασία της επιχείρησής τους με τον Όμιλο ΟΤΕ. Πέρα από τη δημοσιότητα και την προβολή που θα λάβουν εντός της ελληνικής αγοράς όλες οι προτάσεις που συμμετέχουν στον διαγωνισμό "BUSINESS IT EXCELLENCE", οι συμμετέχουσες εταιρείες με λύσεις που μπορούν να προωθηθούν διεθνώς θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δική τους και σε άλλες επτά ευρωπαϊκές χώρες: την Αυστρία, τη Γερμανία, την Κροατία, την Ουγγαρία, την Π.Γ.Δ.Μ., τη Ρουμανία και τη Σλοβακία.

Στον σχετικό διαγωνισμό, μάλιστα, σε βραβεία μπορούν να προσβλέπουν όχι μόνο οι εταιρείες με λύσεις Internet of Things που θα κριθούν, αλλά και εκείνες που θα τις κρίνουν. Πράγματι, όλες οι επιχειρήσεις μπορούν επώνυμα να ψηφίσουν τις λύσεις Internet of Things που θεωρούν περισσότερο καινοτομικές και ικανές να αυξήσουν την αποδοτικότητα μιας σύγχρονης εταιρείας, να γίνουν "Supporters" τους και με τη σειρά τους να διεκδικήσουν διαφημιστική προβολή αξίας 20.000 ευρώ. Η ανοιχτή αυτή διαδικασία της ψηφοφορίας θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Ιουνίου. Οι 15 πρώτες σε ψήφους προτάσεις θα αξιολογηθούν στη συνέχεια από επιτροπή στελεχών των ΟΤΕ και COSMOTE, η οποία θα αναδείξει και τον τελικό νικητή του διαγωνισμού.

Όλες οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό "BUSINESS IT EXCELLENCE" έως και τη Δευτέρα 25 Μαΐου. Οι απαραίτητες πληροφορίες, αλλά και η σχετική φόρμα συμμετοχής, βρίσκονται στo επίσημο Web site (www.businessitexcellence.gr) του διαγωνισμού. Για μάς τους υπόλοιπους υπάρχει το... χαριτωμένο μεν, εύστοχο δε concept video με το οποίο οι ΟΤΕ και COSMOTE - αποδεδειγμένα "με το βλέμμα στο μέλλον" όσον αφορά σε όλες τις σημαντικές εξελίξεις της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών - επεξηγούν κατανοητά την έννοια του Internet of Things. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και... ανυπομονούμε να δούμε προτάσεις αξιόλογες και πρωτότυπες. Πολλές!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ