COSMOTE One: επικοινωνία και ψυχαγωγία σε νέους συνδυασμούς

Προγράμματα τηλεφωνίας, τηλεόρασης και Δικτυακής πρόσβασης σε ενιαία τιμή

Όταν η νέα COSMOTE ανακοίνωσε την ενοποίηση των OTE και CosmOTE σε επίπεδο εμπορικό, είχαμε παρατηρήσει πως η κίνηση αυτή μπορεί εταιρικά να έχει νόημα και ουσία, αλλά πως ο καταναλωτής δεν θα την "εισπράξει" με τον ίδιο τρόπο αν δεν γίνουν κάποιες προτάσεις και προγράμματα καινούργια - έτσι διαμορφωμένα, ώστε να εκμεταλλεύονται πλέον το γεγονός ότι ο ίδιος πάροχος είναι σε θέση να προσφέρει σταθερή και κινητή τηλεφωνία, πρόσβαση στο Internet και συνδρομητικό τηλεοπτικό περιεχόμενο. Ε, μερικές μόλις ημέρες μετά η COSMOTE ανακοινώνει νέα προγράμματα ενοποιημένα με ακριβώς αυτόν τον τρόπο: τα One.

Πρόκειται για διαφορετικά συνδρομητικά "πακέτα" - ενδεικτικά στο Web site της COSMOTE αναφέρονται τα One S/One M/One L - τα οποία συνδυάζουν πρόγραμμα οικιακής τηλεφωνίας και πρόσβασης στο Internet μέσω ADSL, πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας με όγκο δεδομένων για πρόσβαση στο Internet σε ταχύτητες 4G/4G+, καθώς και το πρόγραμμα Full Pack του OTE TV, σε διάφορα επίπεδα τιμών (€75/€90/€105 αντιστοίχως). Όπως προαναφέραμε οι συνθέσεις που περιγράφονται από τον ίδιο και τον πάροχο είναι ενδεικτικές, καθώς ο καταναλωτής μπορεί να συνδυάσει με όποιον τρόπο προτιμά τα χαρακτηριστικά κάθε υπηρεσίας, προσθέτοντας και αφαιρώντας στοιχεία τους βάσει των αναγκών του. Σε όλα τα "πακέτα" One μπορεί να προστεθεί πρόσβαση στο Internet μέσω VDSL με επιπλέον κόστος μόλις €10 - π.χ. VDSL 30 για το One S, VDSL 50 για τα άλλα δύο One - το οποίο είναι χαμηλότερο από αυτό που χωρίζει αυτή τη στιγμή τις "μη One" συνδέσεις ADSL και VDSL.

Η αλήθεια είναι ότι από πλευράς τιμολογιακής ελπίζαμε πως με τον συνδυασμό τόσων υπηρεσιών μαζί οι οικονομίες κλίμακος που θα επιτυγχάνονταν (και θα εκμεταλλευόταν το καταναλωτικό κοινό) θα ήταν μεγαλύτερες. Κάποιες έχουν γίνει, ναι, όμως περιθώριο για βελτίωση υπάρχει σαφέστατο - το οποίο οι άνθρωποι της COSMOTE μάς μετέφεραν πως σκοπεύουν να αξιοποιήσουν μελλοντικά αξιολογώντας την υποδοχή που επιφυλάσσει το κοινό στις προτάσεις της, καθώς και τις προτιμήσεις που αυτό θα εκφράσει σε βάθος χρόνος. Το κόστος πάντως των τριών ενδεικτικών One είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλες προτάσεις της αγοράς και ως επιχείρημα ο μεγαλύτερος πάροχος της ελληνικής αγοράς δικαιούται να επικαλεστεί τις πρόσθετης αξίας "συνδυαστικές" υπηρεσίες και δυνατότητες που προσφέρει - από το COSMOTE My Wi-Fi και το OTE TV Go μέχρι τον γενναιόδωρο χρόνο δωρεάν κλήσεων από σταθερό One σε κινητό One και το COSMOTE Cloud - ως συγκριτικό πλεονέκτημα. Σε κάθε περίπτωση τα One είναι μία πολύ καλή αρχή... και προσβλέπουμε σε συνέχεια!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ