CES 2013: Απίθανες οθόνες της LG

Για φορητές συσκευές δικές της και άλλων κατασκευαστών

Θα πρέπει μεν να αναγνωρίσουμε στην Apple το γεγονός ότι με τις οθόνες ιδιοτήτων Retina στα iPhone 4/4S/5 και iPad 3/4 "άνοιξε το δρόμο" για συμπαγή, ποιοτική απεικόνιση... "δεν βλέπω πια τα pixel" στις φορητές συσκευές, όμως στην έκθεση της CES τα πράγματα έχουν προχωρήσει πλέον πέρα από αυτό το επίπεδο. Ενίοτε... πάρα πολύ αν κρίνει κάποιος από τις οθόνες για φορητές συσκευές που επέδειξε στο περίπτερό της η LG Display. Τρεις είναι οι εντελώς νέες παρουσίες, οι δύο από αυτές όμως αληθινά εκπληκτικές!

Η πρώτη είναι μία διαγωνίου 5.5 ιντσών και ανάλυσης 1920x1080 pixel, προδιαγραφές που θα εντυπωσίαζαν κάποτε αλλά όχι και τόσο πια (μια σειρά από κατασκευαστές έχουν ήδη ανακοινώσει smartphones με οθόνες των 5 ιντσών και τον ίδιο αριθμό από pixel). Η δεύτερη οθόνη είναι περισσότερο ενδιαφέρουσα: σε διαγώνιο 7 ιντσών προσφέρει 1920x1200 pixel - όσα το παρόν tablet Nexus 10 της Google σε 3 ίντσες παραπάνω και πολύ περισσότερα απ' όσα προσφέρει το iPad Mini στις 7.85 ίντσες. Η τρίτη οθόνη, δε, που αφορά κυρίως σε laptop, καταφέρνει να "στριμώξει" 2560x1700 pixel σε διαγώνιο μόλις... 13 ιντσών (!). Υπενθυμίζουμε πως αυτή ήταν για χρόναι η υψηλότερη δυνατή ανάλυση που μπορούσαμε να έχουμε σε monitor για PC και μάλιστα σε διαγώνιο... 30 ιντσών!

Και οι τρεις οθόνες είναι τεχνολογίας AH-IPS, κάτι που σημαίνει πως χαρακτηρίζονται από ποιοτική απόδοση των χρωμάτων και πολύ καλές γωνίες θέασης - είναι ωστόσο η υψηλή τους ανάλυση αυτή που μπορεί να "κάνει τη διαφορά" σε σχέση με σημερινά smartphones και laptops. Οι οθόνες αυτές δεν είναι εργαστηριακά δείγματα, αλλά τελικά εργοστασιακά - κάτι που σημαίνει πως είναι έτοιμα για χρήση σε φορητές συσκευές από την LG και άλλους κατασκευαστές. Η κορεάτικη εταιρεία δεν κατονόμασε κάποιους από τους τελευταίους συγκεκριμένα, διευκρίνισε ωστόσο ότι "τις οθόνες αυτές μπορούμε να τις αναμένουμε σε καινούργια προϊόντα μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς". Ειδικά για αυτήν των 13 ιντσών, ανυπομονούμε: τα Ultrabooks δεν θα είναι ποτέ πια τα ίδια με μια τέτοια!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ