Βραβεία 2010: Και τα... άλλα!

Οι ειδικές περιπτώσεις, εξίσου σημαντικές

Βάσει των όσων αναφέραμε σε όλη τη διάρκεια του αφιερώματος για το 2010, αλλά και βάσει των επιλογών που κάναμε στα βραβεία μας, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κάνει οποιοσδήποτε μερικές προβλέψεις για το 2011. Μακριά από μας οι... μελλοντολόγοι και οι (θα ήθελαν να είναι) αναλυτές κάθε είδους, φυσικά, αλλά - καλώς ή κακώς - η αγορά της τεχνολογίας έχει αποκτήσει συγκεκριμένες συνήθειες και ρυθμούς, βάσει των οποίων μπορεί να περιμένει κανείς κάποια πράγματα. Τώρα το πώς και πότε αυτά θα υλοποιηθούν, ακριβώς επειδή και τα δύο έχουν τόση σημασία όση το... αν, είναι μια άλλη ιστορία. Για κάποια άλλη συζήτηση ή άρθρο.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν κάποια... πώς να το θέσουμε... ασφαλή στοιχήματα. Μέσα στο 2011 θα δούμε νέο iPad. Και νέο iPhone. Θα δούμε, επιτέλους, το... μυθικό PlayStation Phone. Θα δούμε ακόμη περισσότερες, και ελπίζουμε σημαντικά βελτιωμένες, τηλεοράσεις 3D. Σίγουρα περισσότερους 3D προβολείς, γιατί πολύ απλά έχει νόημα. Περισσότερα 3D προϊόντα γενικώς, κάτι που θα εμπεδώσει την παρουσία τους στην αγορά για κάθε βαλάντιο. Από την άλλη, μέσα στο 2011 δεν θα δούμε νέο Xbox ή PlayStation (οικιακό τουλάχιστον). Και δεν θα δούμε παραγωγές 3D επιπέδου Avatar, έστω κι αν θα μπορούσαμε να δηλώσουμε ικανοποιημένοι με μεγαλύτερη γκάμα 3D περιεχομένου από αυτήν που είναι διαθέσιμη σήμερα.

Τί θα θέλαμε να δούμε εμείς, στο Αθηνόραμα Digital, χωρίς να έχουμε καμία βεβαιότητα γι' αυτό; Ω, πολλά. Πλειάδα από ποιοτικές συσκευές βασισμένες στο Αndroid, είτε είναι κινητά, είτε tablets είτε κάτι άλλο. Και πολλούς προσιτούς φορητούς Η/Υ όπως τον πρόσφατο CR-48 της Google που βασίζεται στο ChromeOS. Και ψηφιακή βιντεοκάμερα 3D με δυνατότητα εγγραφής σε υψηλή ευκρίνεια. Και προβολείς χωρίς λάμπα από περισσότερες εταιρείες, όπως επίσης και τηλεοράσεις plasma με το DNA των Kuro της Pioneer. Και super games για το PlayStation Move και το Kinect. Και το PSP2. Και, και, και... τελειώνουν αυτά ποτέ; Γιατί...; Τελειώνει ποτέ η διασκέδαση; Σαφώς και όχι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ