Athinorama Digital Awards 2015-2016

Τα καλά να λέγονται, τα καλύτερα να... βραβεύονται!

Κάθε τεχνολογική χρονιά φέρνει - ή τουλάχιστον θα... έπρεπε να φέρνει! - στο προσκήνιο όλων των ειδών τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που φιλοδοξούν να πάρουν μία θέση στην καθημερινή μας ζωή καθιστώντας την ευκολότερη, ανετότερη και περισσότερο διασκεδαστική. Η γκάμα τους είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ευρεία και, όπως αποδεικνύεται ξανά και ξανά, όσο ευρύτερη τόσο καλύτερα για όλους. Ενώ όμως κάποια από αυτά τα προϊόντα ή υπηρεσίες στοχεύουν στον υψηλό δείκτη κόστους/αξίας (όπως πολλά από αυτά που διαλέξαμε στον εορταστικό οδηγό αγοράς μας πρόσφατα), κάποια άλλα έχουν διαμορφωθεί εξ αρχής έτσι ώστε να διεκδικήσουν περίοπτη θέση ανάμεσα στα ομοειδή τους χωρίς το κόστος να αποτελεί απαραίτητα κριτήριο επιλογής. Αυτά επιδιώκουν, με άλλα λόγια, ν' αναδειχθούν στα κορυφαία της κατηγορίας τους σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες ασχέτως χρημάτων. Να είναι από τα... καλά, τα καλύτερα!

Aυτά τα προϊόντα και υπηρεσίες ξεχωρίζουμε και αναδεικνύουμε μέσα από τα Αθηνόραμα Digital Awards 2015-2016 που δημοσιεύουμε σήμερα. Με την περασμένη χρονιά, δε, να επιδεικνύει σημαντικά "βήματα μπροστά" σε πολλούς τεχνολιογικούς τομείς (δεν έχει κανείς παρά να ανατρέξει στην Ανασκόπηση της Χρονιάς που δημοσιεύσαμε πρόσφατα), όχι μόνο είχαμε πολλές AAA επιλογές αλλά και την ευκαιρία να σταθούμε θεατές... ανατροπών σε κατηγορίες που είχαν καταντήσει σχεδόν προβλέψιμες τα τελευταία χρόνια. Όπως πάντοτε, τα βραβεία που αποδίδουμε καλύπτουν προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά του home cinema, του hardware, των gadgets και των video games, σε όλες τις κατηγορίες που χαρακτηρίζουν κάθε μία από τις αγορές αυτές. Επειδή σε πολλές κατηγορίες, δε, υπήρχε μεν αδιαφιλονίκητος νικήτης αλλά και αξιομνημόνευτη εναλλακτική πρόταση, για διαφορετικούς πιθανώς λόγους, έχουμε απονείμει και ένα "συμπληρωματικό" βραβείο (runner-up) σε κάθε μία από αυτές.

Επειδή, πάντως, στον κόσμο της τεχνολογίας έχει νόημα να βραβεύει κανείς και την προσπάθεια για το νέο και το διαφορετικό - ας μη γελιόμαστε, πολλά προϊόντα που στηρίζονται σε αδοκίμαστες κι ενδιαφέρουσες ιδέες δεν σημειώνουν απαραίτητα εμπορική επιτυχία - έχουμε αποδώσει και ένα βραβείο καινοτομίας σε ένα προϊόν ή μία υπηρεσία που θεωρούμε πως ξεχώρισε στην κατηγορία της μέσα στο 2015. Μαζί με το βραβείο αυτό έχουν απονεμηθεί και μερικά... αντι-βραβεία - τα "Χρυσά Βατόμουρα" της τεχνολογίας τρόπον τινά - σε προϊόντα ή υπηρεσίες που επίσης ξεχώρισαν, αλλά για λόγους αρνητικούς. Αν δεν ασκήσουμε κριτική, άλλωστε, πώς θα βοηθήσουμε ώστε προϊόντα και υπηρεσίες να βελτιωθούν και ίσως να διεκδικήσουν θετικά βραβεία το 2016; Ακριβώς!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ