Apple vs Samsung, η συνέχεια

Εκ νέου επίθεση της πρώτης, εμπλοκή πλέον και της Google

Μόνο κάποιος αφελής θα πίστευε πως η πρόσφατη - όσο θεαματική κι αν ήταν - δικαστική νίκη της Apple επί της Samsung θα σηματοδοτούσε κάποιου είδους "λύση" όσον αφορά στις νομικές και άλλες διαφορές που χωρίζουν τις δύο εταιρείες. Σε μία κίνηση που ελάχιστα εξέπληξε οποιονδήποτε παρακολουθεί την πορεία των συγκεκριμένων πολυεθνικών προς τη σύγκρουση εδώ και καιρό, η Apple - ολοφάνερα ορμώμενη και από την προαναφερθείσα νίκη της, ασχέτως του αν είναι δίκαη ή όχι - επέκτεινε με νέα αγωγή τη γκάμα των συσκευών που θεωρεί πως η Samsung αντέγραψε. Στόχος αυτή τη φορά; Τα Galaxy Note, Galaxy Tab 10.1 και το καινούργιο Galaxy S3!

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με την ετυμηγορία της πρόσφατης δίκης, οι ένορκοι έκριναν ότι ήταν 10 οι φορητές συσκευές που "δανείστηκαν" με περισσότερη "άνεση" απ' όση θα έπρεπε στοιχεία από το iPhone. Καμία από αυτές τις συσκευές δεν περιελάμβανε κάποιο tablet της Samsung (κάτι που είχαμε υπογραμμίσει πως μάς είχε κάνει εντύπωση τότε), ενώ υποτίθεται πως το Galaxy S3 είναι αρκετά διαφοροποιημένο από τα S και S2 ώστε να μην "θυμίζει iPhone" σε βαθμό αξιόποινο. Η Apple διαφωνεί, φυσικά. Είναι ν' αναρωτιέται κανείς γιατί ζητά την απόσυρση από την αμερικανική αγορά των τριών περισσότερο εμπορικών φορητών συσκευών της Samsung αυτή τη στιγμή; Η απορία έγκειται μόνο στο... για ποιό λόγο δεν το είχε κάνει νωρίτερα, αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς.

Έντονες προβλέπεται να είναι όσον αφορά τις... δικαστικές δραστηριότητες, λοιπόν, οι επόμενες εβδομάδες - ενώ παράλληλα το όλο θέμα έχει αποκτήσει αμφιλεγόμενο χαρακτήρα ακριβώς επειδή η νίκη της Apple δείχνει πεντακάθαρα... αμερικανική. Μετά από σχετική ακροαματική διαδικασία που δικαίωσε τη Samsung στην Κορέα, πριν από λίγες μέρες είχαμε ακόμη μία με το ίδιο αποτέλεσμα από ιαπωνικό αυτή τη φορά δικαστήριο. Σε πολλές χώρες του κόσμου εκκρεμούν ακόμη αντίστοιχες ετυμηγορίες. Αν πάντως δώσει κάποιος βάση σε σχετική αναφορά του Reuters, η Apple και η Google βρίσκονται ήδη σε μυστικές συζητήσεις για συμβιβασμό όσον αφορά στα πνευματικά δικαιώματα που αμφισβητούνται για το αν ήταν το iOS της πρώτης ή το Android της δεύτερης που αξιοποίησαν πρώτα συγκεκριμένες λειτουργίες. Αν οι διαφορές των δύο εταιρειών όσον αφορά στο software λυθούν, η Apple θα μπορεί να επικεντρωθεί μόνο στις διαφορές της με τους κατασκευαστές όσον αφορά το hardware διαφόρων συσκευών. Όχι ότι αυτό παρηγορεί εταιρείες όπως η HTC, για τις οποίες επίσης καραδοκεί κίνδυνος α λα Samsung, αλλά... λέμε τώρα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ