Apple: συνέντευξη Τύπου στις 21/3

iPhone SE, iPad Pro Mini και... τί άλλο ακόμη περιμένουμε;

Όπως είχε ούτως ή άλλως διαρρεύσει στο Web εδώ και εβδομάδες - το μόνο που περιμέναμε ήταν η επισημοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας, τίποτε άλλο - η Apple θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση νέων προϊόντων στις 21 Mαρτίου. Η σχετική πρόσκληση προς τον αμερικανικό ειδικό Τύπο έχει τον τίτλο "Let us loop you in", ο οποίος μπορεί να υποννοεί μία σειρά από διαφορετικά πράγματα. Θα θέλαμε η πραγματική έννοια του τίτλου να συνδέεται με την είσοδο της Apple στη διάθεση μουσικής υψηλής πιστότητας (hi-res audio) και όχι σε... νέα μπρασελέ για το Apple Watch, αλλά μπορεί οι Αμερικανοί να μάς εκπλήξουν όλους και το "looping" να σημαίνει κάτι τελείως διαφορετικό. Όχι άσχετο με την δικαστική διαμάχη της Apple με το FBI, ας πούμε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως - με τόσες διαρροές σχετικές να διασταυρώνονται και να συγκλίνουν πλέον - στην συνέντευξη Τύπου της 21ης Μάρτη θα δούμε το λιγότερο δύο νέα προϊόντα: το λεγόμενο iPhone SE και το λεγόμενο iPad Pro Mini. To πρώτο είναι το "μικρό" iPhone με οθόνη 4 ιντσών που πολλοί δημοσιογράφοι (ανάμεσά τους κι εμείς) πιστεύουν πως ένα ποσοστό της πελατειακής βάσης της Apple θα υποδεχθεί θετικά μετά από την μετάβαση των iPhone στα μεγαλύτερα μεγέθη των 6/6S. Υποθέτουμε πως θα φέρει ισχυρό επεξεργαστή, καλή κάμερα, αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων και υποσύστημα ανέπαφης επικοινωνίας (NFC) - το όλο θέμα όσον αφορά στο εν λόγω μοντέλο βρίσκεται στο αν και κατά πόσο η Apple μπορεί ή θέλει να το διαθέσει σε τιμή γύρω στα $399/€499.

Το iPad Pro Mini, από την άλλη πλευρά, η έως τώρα φημολογία το θέλει ως ένα tablet μεγέθους "νορμάλ" iPad (με οθόνη 7.9 ιντσών δηλαδή) αλλά με τα πανίσχυρα υποσυστήματα του "μεγάλου αδελφού" του και ίσως καλύτερη οθόνη από των "νορμάλ" μοντέλων (αλλά χωρίς την τεχνολογία Touch 3D). Αναμένουμε επίσης τα προαναφερθέντα νέα μπρασελέ για το Apple Watch, αναφορές στις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις λογισμικού για Apple TV και iOS, ενώ δεν αποκλείονται και ανακοινώσεις για αναβαθμίσεις κάποιων μοντέλων MacBook ή/και iMac στους πιο πρόσφατους επεξεργαστές της Intel, τους Skylake (αν και αυτές μπορούν να περιμένουν και για την εκδήλωση WWDC του Ιουνίου). Σε κάθε περίπτωση, έχουν μείνει λιγότερες από 15 ημέρες πλέον ως την 21η Μάρτη οπότε δεν θα αργήσουμε να διαπιστώσουμε τις σχετικές προθέσεις της Apple κι επίσημα. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ