Android 5.1: επίσημο, καθ' οδόν

H Google... κατά λάθος επιβεβαιώνει τη σχετική αναβάθμιση, διαθέσιμη νωρίτερα απ' ότι περιμέναμε

To γνωρίζαμε από διαρροές που είχαν πρωτοκάνει την εμφάνισή τους σε forum για προγραμματιστές εφαρμογών Android, η ίδια η Google ωστόσο πρακτικά το επιβεβαίωσε συμπεριλαμβάνοντας αναφορά σχετική στο επίσημο website της για τα κινητά Android One: η έκδοση 5.1 του λειτουργικού που διέθεσε το χειμώνα για smartphones και tablets, του Android "Lollipop" όχι απλώς βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξής της αλλά ένας πολύ μικρός αριθμός καταναλωτών έχει ήδη λάβει τη σχετική ειδοποίηση διαθεσιμότητας στη συσκευή του. Εμείς οι... υπόλοιποι περιμέναμε βέβαια κάποιου είδους γνωστοποίηση στο πλαίσιο της επερχόμενης έκθεσης Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, όμως τα πράγματα δείχνουν πως η σχετική αναβάθμιση χρονικά θα προηγηθεί.

Η Google δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει επίσημα την λίστα (changelog) με τις αλλαγές, βελτιώσεις και προσθήκες που μπορούμε να περιμένουμε από την έκδοση 5.1. Έχουν ωστόσο διαρρεύσει ανεπίσημα τα παρακάτω - στα οποία αποδίδουμε πολλές πιθανότητες ν' αποδειχθούν αληθινά, καθώς αντιστοιχούν σε προβλήματα που έχουν όντως αναφερθεί από χρήστες της περισσότερο πρόσφατης αναβάθμισης μέχρι σήμερα, της 5.0.2:

Προσθήκη της λειτουργίας Silent Μode που δεν είχε συμπεριληφθεί στην 5.0
Γενικές βελτιώσεις στη σταθερότητα του συστήματος
Βελτιωμένη διαχείριση της μνήμης λειτουργίας
Διορθώσεις για ξαφνικά "παγώματα" στη λειτουργία εφαρμογών
Βελτιωμένη διαχείριση της μπαταρίας
Περιορισμός της σπατάλης ενέργειας όταν οι συσκευές συνδέονται μέσω Wi-Fi
Διορθώσεις σε προβλήματα ασύρματης σύνδεσης
Διορθώσεις στη λειτουργία φωνητικής αναζήτησης (ΟΚ Google)
Διορθώσεις σε προβλήματα σχετικά με τις ειδοποιήσεις (notifications)
Διόρθωση στα θέματα ήχου που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένες συσκευές
Άλλες αλλαγές και βελτιώσεις (χωρίς λεπτομερή περιγραφή)

Όπως πάντοτε, υποθέτουμε πως η αναβάθμιση του Android "Lollipop" στην έκδοση 5.1 θα γίνει διαθέσιμη πρώτα στις συσκευές Nexus - τα πιο πρόσφατα smartphones και τα τρία tablets - και σταδιακά στις συσκευές άλλων κατασκευαστών. Η ύπαρξη της αναβάθμισης αυτής, ίσως, είναι ο λόγος για τον οποίο μόνο οι LG, Motorola και HTC έχουν προσφέρει ως τώρα στα (παρόντα) κορυφαία μοντέλα τους την έκδοση 5.0.2 του Android. Αναμονή έως τα τέλη του μήνα, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ