Αναβάθμιση των Windows Phone 7, έτοιμη

Με πλήθος προσθηκών και βελτιώσεων... διαθέσιμη σύντομα

Ασχέτως αν η Microsoft συνεχίζει να στηρίζεται για τα έσοδά της περισσότερο στις πωλήσεις αδειών χρήσης για Windows και Office, το να έχει επιτυχημένη παρουσία σε πολλές προϊοντικές κατηγορίες και υπηρεσίες είναι ζωτικής σημασίας στόχος για τα στελέχη της - γι' αυτό και κρίνεται ως σημαντικότατη η αναβάθμιση του λειτουργικού της για κινητά τηλέφωνα, των Windows Phone 7, από την έκδοση 7.0 στην 7.5 (τη γνωστή με το κωδικό όνομα Mango). H αναβάθμιση αυτή είναι - επιτέλους - έτοιμη, έχει δοθεί στους κατασκευαστές για δοκιμές και προσαρμογές και αναμένεται να διατεθεί στο κοινό το Σεπτέμβριο.

Η αναβαθμισμένη έκδοση θα φέρει στο προσκήνιο μια μεγάλη σειρά από προσθήκες και βελτιώσεις. Κάποιες αφορούν στη λειτουργικότητα των σχετικών κινητών αυτή καθ' αυτή, όπως η δυνατότητα εκτέλεσης πολλαπλών εφαρμογών ταυτόχρονα (multitasking) και η αυξημένη ταχύτητα στην ανταπόκρισή τους. Κάποιες άλλες αφορούν στην κοινωνική δικτύωση, καθώς τα Windows Phone 7.5 ενσωματώνουν πια εξ ορισμού τους μηχανισμούς υποστήριξης για τα προφίλ των χρηστών σε Twitter, LinkedIn και Facebook. Εξαιρετικά διευρυμένες είναι οι λειτουργίες αναζήτησης - το Bing... βρίσκεται παντού! - ενώ βελτιωμένος εμφανίζεται ο Web browser και ο Live Messenger που προσφέρονται.

Η διάθεσή της αναβάθμισης θα γίνει βεβαίως δωρεάν στους χρήστες που έχουν ήδη κινητά με Windows Phone 7, έχει δε ανακοινωθεί κι ένας μικρός αριθμός νέων μοντέλων που θα έχουν προεγκατεστημένη την έκδοση 7.5 εξ αρχής. Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν και κατά πόσο η σαφής βελτίωση των Windows Phone 7 θα προσφέρει και ώθηση στις πωλήσεις των σχετικών κινητών, οι οποίες απέχουν πολύ ακόμη από τις αντίστοιχες των κινητών που στηρίζονται σε Android ή των iPhone της Apple. Ως το τέλος της χρονιάς, μια εικόνα σχετική και μία άποψη για τη θέση της Microsoft στη συγκεκριμένη κατηγορία, θα την έχουμε. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ