Αν όλα τα κινητά σού φαίνονται ίδια, τότε πρέπει να δεις αυτό!

Το Honor 10 δεν μοιάζει με κανένα άλλο και σε προσκαλεί να το γνωρίσεις

Κοίταξε γύρω σου. Όλοι κρατούν στα χέρια τους ή έχουν πάντοτε μαζί τους ένα smartphone, όμως... ρίξε μια ματιά περισσότερο προσεκτική όταν έχεις καθήσει με τους φίλους σου για καφέ ή περιμένεις στην στάση του Μετρό: σχεδόν όλα τα κινητά μοιάζουν να είναι... το ίδιο μοντέλο! Το ίδιο μέσες-άκρες σχήμα, τα ίδια χρώματα, ένα αντικείμενο σε εκατοντάδες χέρια που δεν ξεχωρίζει σε τίποτε, σαν να ήταν όλοι για κάποιο λόγο υποχρεωμένοι να αγοράσουν κάτι που έχει το ίδιο look από μακριά κι από κοντά.

Μάντεψε. Δεν είσαι υποχρεωμένος, γιατί λοιπόν να το κάνεις όταν έχεις επιλογή;

Αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί και στα ελληνικά καταστήματα το νέο Honor 10, το πιο πρόσφατο μέλος της σειράς smartphones που επιδιώκει κάθε χρόνο να "κάνει την διαφορά" σε μία κατηγορία τόσο ανταγωνιστική, όσο και... προβλέψιμη πια. Η κατασκευάστριά του, η Honor, με κριτική ματιά διαπίστωσε πέρυσι αυτό που όλοι μας ασυναίσθητα παρατηρούμε πλέον κάθε μέρα, πως όλα δηλαδή τα smartphones δείχνουν πια πανομοιότυπα, και αποφάσισε με το 10 να κινηθεί διαφορετικά. Και το κατάφερε.

Κρατώντας κανείς το Honor 10 καταλαβαίνει μέσα σε λίγα μόνο λεπτά πως αυτό το κινητό εννοεί να μην μοιάζει με τα άλλα. Είναι πολύ λεπτό αλλά ακριβώς όσο πρέπει για να το χειρίζεται κανείς άνετα. Οι ακμές του είναι στρογγυλεμένες αλλά όχι με τρόπο που το κάνουν να γλιστρά. Το σχήμα του είναι ψηλότερο από αυτό των πιο πολλών άλλων smartphones - και η ποιοτική του οθόνη, σε συνδυασμό με το έξυπνο λογισμικό του Honor 10, το αξιοποιούν για να προσφέρουν περισσότερο περιεχόμενο στον κάτοχό του, χωρίς να δυσκολεύουν τον χειρισμό της συσκευής με το ένα χέρι. Είναι προσεγμένο και το "εισπράττει" κανείς αμέσως.

Το αληθινά ξεχωριστό όμως στοιχείο στον σχεδιασμό του Honor 10 το εντοπίζει οποιοσδήποτε από την πρώτη κιόλας στιγμή στο περίβλημά του, το κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από γυαλί. Η πρόσοψη είναι ανθεκτική σε χτυπήματα ή πτώσεις, όπως περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο smartphone αξιώσεων. Το πίσω μέρος του Honor 10, ωστόσο, είναι μοναδικό: η κατασκευάστριά του έχει αναπτύξει και χρησιμοποιεί αποκλειστικά μία τεχνική επίστρωσης και χρωματισμού που ονομάζει Aurora. Έτσι για αλλαγή, δεν είναι... υπερβολή του marketing: η τεχνική αυτή όντως επιτρέπει στο γυαλί να αποδίδει υπέροχα, υπνωτιστικά σχεδόν, "κινούμενα" χρώματα, με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που το Βόρειο Σέλας επιδεικνύει τέτοια στην ατμόσφαιρα της Σκανδιναβίας όταν γίνεται ορατό!

Πράγματι: η επίστρωση Aurora στο πίσω μέρος του Honor 10 αντανακλά το φως με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με την γωνία, αποδίδοντας χρώματα που δεν είναι... flat, αλλά "ιριδίζουν" τόσο στο φυσικό φως του περιβάλλοντος όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Η Honor, μάλιστα, έχει δημιουργήσει δύο διαφορετικές τέτοιες επιστρώσεις, τις Phantom Green και Phantom Blue: αυτές αποδίδουν αποχρώσεις ανάμεσα στο πράσινο και το ανοιχτό μωβ ή το γαλάζιο και το ανοιχτό μωβ αντίστοιχα, προσφέροντας πιο πολλές από μία επιλογές. Το οπτικό αποτέλεσμα είναι, και στις δύο περιπτώσεις, εντυπωσιακό: η συσκευή δίνει την εντύπωση πως "συγκεντρώνει" το περιβάλλον φως και το "χρωματίζει" καθώς αυτό "κινείται" πάνω στην επιφάνειά της αλλάζοντας κατεύθυνση κι απόχρωση.

Οι λέξεις, βέβαια, σπάνια αρκούν για να περιγράψουν με ακρίβεια κάτι που έχει σχεδιαστεί εξ αρχής με σκοπό να δημιουργήσει μια εντύπωση μοναδική. Στην περίπτωση του Honor 10, δε, ούτε οι φωτογραφίες ή το video στο Interner απεικονίζουν ακριβώς πόσο όμορφο είναι αυτό το χαρακτηριστικό του... live. Αξίζει από μόνο του μία επίσκεψη σ' ένα από τα πολλά καταστήματα όπου πωλείται το Honor 10; Εννοείται πως ναι!

Θέλεις να μάθεις, άλλωστε, γιατί το Honor 10 δεν είναι μόνο ένα πολύ όμορφα σχεδιασμένο κινητό, αλλά και ένα από τα καλύτερα φωτογραφικά καθώς και ένα από τα ελάχιστα που αξιοποιούν σύστημα τεχνητής νοημοσύνης; Όλοι οι λόγοι στα αντίστοιχα άρθρα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ