Tα νέα μπαρ και εκείνα που ανοίγουν σύντομα στην Αθήνα

Σύντομα, σε μια μπάρα κοντά σας.

Tα νέα μπαρ και εκείνα που ανοίγουν σύντομα στην Αθήνα AI Generated Image

Αρχή της σεζόν και ακολουθεί μια λίστα με τις πρόσφατες και τις προσεχείς αφίξεις στο σύμπαν των μπαρ: προσθήκες που θα έχουν κάτι να πουν και τονώνουν την αθηναϊκή χάρτα στο εν λόγω πεδίο. Νέα μπαρ στην Αθήνα λοιπόν.

'Ηρθαν

Ο Γιάννης Σταθόπουλος, γνωστός στα social media και ως @kapoios_allos δεν είναι κάποια ξένη φυσιογνωμία για το σύμπαν των αθηναϊκών μπαρ (έχοντας μεταξύ άλλων θητεύσει στην μπάρα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο και δύο αστέρια Michelin 'Delta'). Κράτησε το δεύτερο συνθετικό της ιντερνετικής του περσόνας και ονοματίζει με αυτό το μπαρ του ('Ο 'Άλλος'), που εδώ και λίγους μήνες κοσμεί τη μίνι πιάτσα της Τιμοθέου, στο Παγκράτι.

Μπαρ Ο Άλλος 1

Μπαρ Ο Άλλος 2

Ο 'Άλλος' πατά σε κλασικές απαρχές και σερβίρει ποιοτικά ποτά - classics με new age χαρακτηριστικά, καλές πρώτες ύλες και προσοχή στη λεπτομέρεια. Καλή συλλογή αποσταγμάτων και, πέραν της ζεστής μπάρας, τραπεζάκια και στον πεζόδρομο.

Σαν ένα street style bar στη Θεμιστοκλέους αντιλαμβανόμαστε το 'Steez', που έκανε πρεμιέρα στα τέλη Μαΐου, σύμπραξη των Δημήτρη Γούζιου και Γιάννη Συμεωνίδη. Η λογική των ποτών πατά στο κόνσεπτ των μικρών, έξυπνων twists σε κλασικά cocktails, με γνώμονες την εποχικότητα, το χαμηλό προφίλ, το focus στη γεύση και την όσο το δυνατόν καλύτερη επεξεργασία φρέσκων υλικών με βιώσιμο τρόπο. Προσθέτεις 90s rap, old school dancehall και global grooves ήχους, χαλαρό crowd, urban αισθητική και εναρμόνιση με κάθε πτυχή της γειτονιάς για να έχεις όλη την εικόνα.

Το νέο μπαρ Steez στα Εξάρχεια 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο aperitivo bar Nastro στο κέντρο της Αθήνας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πατώντας στις κλασικές απαρχές και την ήρεμη δύναμη του aperitivo, το 'Nastro' προστίθεται από τις αρχές του καλοκαιριού στην μπαρογραφία της πόλης. Στην οδό Πολυκλείτου, συστήνεται σαν ένα καθαρόαιμο ιταλικής λογικής aperitivo bar, με οτιδήποτε σερβίρεται εδώ να είναι προϊόν χειροποίητης δουλειάς.

Μεταξύ άλλων, η Αθήνα υποδέχτηκε και δύο νέες παμπ εντός του καλοκαιριού. Η 20η Ιουνίου είναι η ημέρα που η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα οδός Μαυρομιχάλη απέκτησε και pub, με ολίγη από μπαρ. Ο χαρακτήρας του 'Queen Granny' ωστόσο ακουμπά περισσότερο στο τερέν της παμπ και, ειδικότερα, στις ιρλανδικότερες αποχρώσεις αυτής - κυριολεκτικά, η ομάδα του γειτονικού 'Frumel' που το άνοιξε παρήγγειλε μέχρι και ειδικούς κωδικούς χρωμάτων για να πετύχει το πράσινο του ΕΙΡΕ. Χώρος οικείος και άμεσος, Guinness (και 5 ακόμη ταπ, συν μία guest κάθε μήνα) να ρέει άφθονη, πληθωρικό φαγητό που κολλά απόλυτα στην περίσταση και ωραίες  μουσικές.

Queen Granny pub στην Μαυρομιχάλη 1

Queen Granny pub στην Μαυρομιχάλη 2

Έτερη παμπ εκείνη στα ΒΠ και την Άνοιξη, το 'Peanuts'. Ο Χρήστος Ευκρατίδης (πρώην ιδιοκτήτης των σουξέ του κέντρου 'Noel' και 'Drunk Sinatra') γνωρίζει καλά τη συνταγή επιτυχημένων κόνσεπτ. Αυτή τη φορά το κάνει μαζί με τον Κώστα Τσίτσα και τη Δήμητρα Βέτσου, με μία φρέσκια ολοήμερη παμπ στην Άνοιξη και παράλληλα ένα δυνητικό στέκι για κάθε τύπο που τριγυρνά στα βορειότερα των βορείων προαστίων.

Η παμπ Peanuts του Χρήστου Ευκρατίδη και του Κώστα Τσίτσα στην Άνοιξη 4

Η παμπ Peanuts του Χρήστου Ευκρατίδη και του Κώστα Τσίτσα στην Άνοιξη 15

Η παμπ Peanuts του Χρήστου Ευκρατίδη και του Κώστα Τσίτσα στην Άνοιξη 9

Ακλόνητα φαβορί η άνετη, ξύλινη μπάρα, οι ζεστοί καναπέδες, ο δροσερός κήπος, οι ωραίες μουσικές και το περιποιημένο comfort food. Το τελευταίο φέρει την υπογραφή της Μυρσίνης Λαμπράκη, και φυσικά σε αυτό, το κρέας έχει την τιμητική του.

Διαβάστε Επίσης

Στις αρχές Ιουλίου, το 'Dogpound' έφερε στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης τη δική του χαλαρή και δίχως περιορισμούς κοσμοθεωρία, σαν αποτέλεσμα μίας ιδέας των Ελένη Σαράντη, Βασίλη Στεφανάκη και Βασίλη Νικήτα. Lager και IPA από το μικροζυθοποιείο Βαβέλ, στην Κερατέα καλύπτουν το πεδίο του ζύθου εδώ, γα να πλαισιωθούν από τρεις επιλογές σε on tap cocktails και μία λίστα με 6 signatures. Μαζί τους, η νεοναπολιτάνικη πίτσα της σεφ Σαράντη.  

Dogpound Athens 12

Το νέο μπαρ Walk In Athens στα Εξάρχεια 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

'Di Lien', νέο μπαρ στη Στουρνάρη 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Λίγο πιο πριν, από τα μέσα/τέλη της περασμένης άνοιξης είχαν κάνει την εμφάνισή τους το 'Walk In' και το 'Di Lien', και τα δύο στα Εξάρχεια αλλά σε εντελώς διαφορετικές γειτονιές αυτών. Το πρώτο αποτελεί το πιο πρόσφατο, πολύ ενδιαφέρον project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου, της ομάδας δηλαδή του 'Line' (νο.12 στα The World's 50 Best Bars 2023). To 'Di Lien' από την πλευρά του είναι ένας απροσποίητα cool χώρος με άνετη μπάρα εντός, συν ένα παραθυράκι που τραβά το βλέμμα και συνδέει με το πάσο και την κουζίνα, τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, μοντέρνα vibes, χαλαρή ατμόσφαιρα, mix n' match κοινό, κλασικά cocktails και κόμφορτ φαγητό. 

Το νέο μπαρ Ham on Rye στα Εξάρχεια
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πριν από όλα τα προαναφερθέντα, είχε εμφανιστεί το πολύ αξιόλογο 'Ham on Rye', στην οδό Κλεισόβης. Εκεί, ο Μάρκος Πρίφτης εμπνέεται από τον Charles Bukowski, στήνει ένα πανέμορφο σποτ που επενδύει στην ουσία των πραγμάτων και επανεξετάζει την αποστολή των μπαρ.

Fellos Athens νέο wine bar 4

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις, το κάπου ανάμεσα σε wine bar και spritzeria 'Fellos', στην αθηναϊκή καρδιά και στο σημείο που η Κολοκοτρώνη ακουμπά την Αιόλου. Κάνει ξεκάθαρες τις οινικές του προθέσεις ήδη από το άκουσμα του ονόματός του αλλά δεν περιορίζεται εκεί, καθώς δίπλα από την ενδιαφέρουσα ενασχόλησή του με το κρασί, προσθέτει το πεδίο των spritzes και πλαισιώνει τα δύο προαναφερθέντα με μία προσεκτικά δομημένη κουζίνα μικρών πιάτων. 

'Ερχονται

Ως μια "μικρή ομάδα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, που κάνουν πράγματα μαζί αλλά δεν θέλουν να συμπεριλαμβάνουν άλλο κόσμο" ορίζεται από το λεξικό της Οξφόρδης η λέξη Coterie. Σε μια πιο ελεύθερη slang απόδοση θα μπορούσαμε να τη μεταφράσουμε και ως κλίκα.

Ο Χρήστος Κλουβάτος στο World Class 2023

Και αυτήν τη λέξη επιλέγει ο World Class Greece Bartender of the Year 2023 Χρήστος Κλουβάτος (μαζί με τον αδερφό του Θανάση, τον Πασχάλη Καρανικολούδη και τον Ηλία Πέττα) για το πρώτο του μπαρ (συγκεκριμένα θα ονομάζεται "Coterie & bro"), που καταφθάνει κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου στο Παγκράτι και τον αριθμό 9 της οδού Βρυάξιδος. Βάση είναι το τρίπτυχο πολύ καλός καφές/ολόσωστα ποτά/φαγητό για κάθε στιγμή σε συνδυασμό με urban chic χαρακτήρα και cool vibes: όλα με απώτερη κατεύθυνση το μότο του μαγαζιού, την "ανεπιτήδευτη ποιότητα".

Στα δυτικά των Αθηνών και το Αιγάλεω, οι Τάσος και Θανάσης Ανδρούτσος ανοίγουν τις επόμενες ημέρες τη φιλόδοξη "Promenada". Ένα εξαιρετικά φροντισμένο all day σημείο που ευελπιστεί να στρέψει τα φώτα στη συγκεκριμένη γειτονιά των Δυτικών. Σοβαρή επένδυση, μεταξύ άλλων, στο μπαρ και τα ποτά, με τον Άγγελο Ζεϊμπέκη ("Speakeasy Athens", "Line") να υπογράφει μια πλήρη λίστα cocktails με σύγχρονες ιδέες και τεχνικές. Φαγητό από τον Βασίλη Γεωγλερή ("Warehouse") και ιδιαίτερη φροντίδα στον καφέ (Wise Cup).

Στο πολυτελές ξενοδοχείο της Κηφισιάς "Semiramis", το πρωτοποριακό design παίζει σημαντικό ρόλο, όπως άλλωστε και στα υπόλοιπα καταλύματα της δημοφιλούς αλυσίδας της YES! Hotels. Ακριβώς, εκεί θα "πατά" και το "Koumkan", το νέο μπαρ του όσον αφορά το αισθητικό του προφίλ, σε ένα πρότζεκτ που φέρει την υπογραφή της Green Garlic Studios, με curator τον βραβευμένο σεφ και ιδιοκτήτη εστιατορίων Άρη Βεζενέ. Η όλη αίσθηση θα παραπέμπει σε μπαρ ξενοδοχείων από διεθνείς μητροπόλεις, σε έναν οικεία ντιζαϊνάτο χώρο που θα λειτουργεί το βράδυ, τόσο για πελάτες του "Semiramis" όσο και για εξωτερικούς επισκέπτες. Την εμπειρία του μπαρ θα συμπληρώνει, ασφαλώς, το φαγητό.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το μπαρ "Bipolær" στο Χαλάνδρι, που θα σερβίρει τα πρώτα του ποτά στις αρχές Οκτωβρίου. Εκεί, η ομάδα του μπαρ θα μεριμνά για twisted classic cocktails εξόχως προσεγμένα, σε ένα κόνσεπτ που θα εξελίσσεται διαρκώς. Θα υπάρχει και ιδιαίτερο bar food στη λογική του μοιράσματος και με ελληνικό πρόσημο από τη Μαρίνα Χρονά ("Το Ρίνι"). Συμπληρωματικά, το "Bipolær" θα έχει και αέρα καλλιτεχνικού hub.

Διαβάστε Επίσης

Προσεχώς, κάπου στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, περιμένουμε το μπαρ του έμπειρου bartender Ηλία Μαρινάκη ("42", "Zebra" κ.ά.), στη μικρή πιάτσα της οδού Μαιάνδρου και το πλάι της Μιχαλακοπούλου, που φαίνεται πως μεγαλώνει. Θα ονομάζεται "Quinn's" ως φόρος τιμής σε ένα αγαπημένο λονδρέζικο σποτ του ιδιοκτήτη, αλλά και σαν ευθεία σύνδεση με το παρατσούκλι του πατέρα του, παλιάς καραβάνας στην εστίαση της Πλάκας.

Άξια προσοχής είναι επιπλέον το "Τέλειον Hi-Fi bar", που προετοιμάζουν σε ένα παλιό ζαχαροπλαστείο της Κυψέλης οι Κωνσταντίνος Πολατίδης, Πέτρος Χυτήρης, Γιάννης Κοντογεωργάκης και Θανάσης Χατζόπουλος και η "Amore Spritzeria" της Σκεύη Ερωτοκρίτου ("Blue Bird", "Joshua Tree"), που θα προστεθεί στο Νέο Κόσμο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

New Moon Party με τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο στο "Deos Athens"

Ο πολυβραβευμένος DJ με την διεθνή φήμη δίνει το δικό του στίγμα, συνδυάζοντας την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου με εξαιρετική μουσική και πανοραμική θέα 360 μοιρών από το υψηλότερο σημείο της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/09/2024

7 γλυκόπικρες ημέρες (και νύχτες) στη Negroni Week 2024

Η Negroni Week είναι και πάλι εδώ για δωδέκατη συνεχή χρονιά και παροτρύνει άπαντες να τιμήσουν το μάλλον πιο δημοφιλές ποτό της εποχής μας.

Salonica Bar Show & Bar Week: Μια γιορτή του fine drinking στη Θεσσαλονίκη

Το Athens Bar Show πάει στη συμπρωτεύουσα από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

'Ο Άλλος', ένα καθαρόαιμο μπαρ στο Παγκράτι

Στην Τιμοθέου πιάνει πόστο ένα από τα πιο φρέσκα παγκρατιώτικα μπαρ.

Το 'Peanuts' είναι μια παμπ που (σε) φέρνει (σ)την Άνοιξη

Μία φρέσκια ολοήμερη επιλογή κι ένα δυνητικό στέκι για κάθε τύπο ή παρέα που μένει ή τριγυρνά στα βορειότερα των βορείων προαστίων.

Το The Great Sunday Club του 'Avra' βγαίνει στην πισίνα

Δροσερή βραδιά με εκλεκτούς καλεσμένους από κορυφαία μπαρ του πλανήτη στο 'Four Seasons'.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος στο New Moon Party του "Island"

Ο κοσμοπολίτης DJ σε ένα ακόμα δυνατό event με αφορμή το νέο φεγγάρι.