Αμπιγκέιλ

1,5

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Αμπιγκέιλ

Οι Ματ Μπετινέλι-Όλπιν και Τάιλερ Γκίλετ, το σκηνοθετικό δίδυμο της επιτυχημένης αναβίωσης του "Scream", βάζει την υπογραφή του σε ένα horror πασπαλισμένο με νότες μυστηρίου, gore και απενοχοποιημένου φαν, αλλά χάνει εντελώς τον έλεγχό του. Όλα ξεκινούν όταν μια επίλεκτη ομάδα κακοποιών απάγει τη μικρή κόρη ενός πανίσχυρου άνδρα, αγνοώντας ότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο παιδί, αλλά για ένα κοριτσάκι με υπερφυσικές ικανότητες.

Η αγαπημένη των σκηνοθετών Μελίσα Μπαρμπέρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σπιρτόζικης αφήγησης που διασκεδάζει το "αγκαθακριστικό" σασπένς, τις απολαυστικές κινηματογραφικές αναφορές στο σινεμά του τρόμου (από "Suspiria" μέχρι "Evil Dead") και τον αγνό χαβαλέ. Στοιχεία αρκετά για να σε κάνουν να αγνοήσεις την εξωφρενική αφορμή που σμίγει τους ετερόκλητους εγκληματίες στην παράτολμη απαγωγή, όχι όμως και για να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Διότι, στην τρίτη πράξη, η δράση παραδίδεται με ψηλά τα χέρια στην ακατάσχετη φλυαρία και τη σαχλαμάρα, αδικώντας ένα κατά τα άλλα τίμιο υβρίδιο τρόμου και κωμωδίας.

ΗΠΑ, Ιρλανδία. 2024. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Άμπιγκεϊλ

Abigail
1,5
  • Τρόμου
  • 2024
  • Διάρκεια: 109 '
  • Ματ Μπετινέλι - Όλπιν

Μια ομάδα κακοποιών απάγει τη μικρή κόρη ενός πανίσχυρου άνδρα, αγνοώντας πως δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε συνηθισμένο παιδί, αλλά για ένα κοριτσάκι με υπερφυσικές ικανότητες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.