The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

The Big Father

Και μετά τον "Big Brother", ο "Big Father". Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Κωνσταντίνου Στραγαλινού δηλαδή, η οποία θέλει να είναι μια κινηματογραφόφιλη μαύρη κωμωδία και μαζί μια κοινωνική καταγγελία: σε έναν κόσμο όπου όλα έχουν μετατραπεί σε θέαμα για χάρη του κέρδους, ένας σκηνοθέτης προσπαθεί να βρει χρηματοδότη για την καινούρια ταινία του. Αναγκάζεται σε μια σειρά συμβιβασμών, οι οποίοι θα εμπλέξουν την οικογένειά του σε ένα επικίνδυνο σινε-πείραμα και εμάς σε μια απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελή κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία. Δεν υπάρχει εδώ ούτε ένα εύρημα που να λειτουργεί ούτε μια στοιχειωδώς αληθοφανής σκηνή ούτε καν μια φυσιολογική ατάκα. Από μια άποψη, το λες και κατόρθωμα…

Ελλάδα. 2023. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

The Big Father

  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 112 '
  • Κωνσταντίνος Στραγαλινός

Ένας σκηνοθέτης προσπαθεί να βρει χρηματοδότη για την καινούργια ταινία του, φτάνοντας σε μια σειρά συμβιβασμών που θα εμπλέξουν την οικογένειά του σε ένα επικίνδυνο κινηματογραφικό πείραμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
30/05/2024

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.

Γιάννης Σπανός: Πίσω απ' τη Μαρκίζα

Εξομολογήσεις και πληροφορίες συνθέτουν μια περισκοπική όσο και κινηματογραφικά λιτή προσέγγιση στο έργο ενός μελωδικού, απρόβλεπτου και σεμνότατου μουσικού δημιουργού.

Ελεγεία της Μόσχας

Βασισμένος σε προϋπάρχον κυρίως υλικό, ένας καταξιωμένος ταρκοφσκικός μαθητής προσπαθεί να περιγράψει την ιδιοσυγκρασία και το πνεύμα του δασκάλου του.

Ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ έρχεται στον Πειραιά

Με έμφαση στο ελληνικό ποιοτικό σινεμά η καινούρια διοργάνωση παρουσιάζει σειρά προβολών με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δημήτρης Φύσσας έγραψε ένα βιβλίο για τους κινηματογράφους της Αθήνας

Σε δύο τόμους και χίλιες σελίδες ο ερευνητής συγκέντρωσε όλη η ιστορία των σκοτεινών αιθουσών της πόλης.