Τοτέμ

3

Η οικογένεια ως ένας ταραχώδης, συναρπαστικός και απρόβλεπτος μικρόκοσμος, όπως κωμικοτραγικά αποκαλύπτεται μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού έτοιμου να αποχαιρετήσει την εποχή της αθωότητας.

Τοτέμ

Συμπυκνώνοντας μια ιστορία ενηλικίωσης μέσα σε ένα 24ωρο, η Μεξικάνα ηθοποιός και σκηνοθέτρια Λίλα Άβιλες ("La Camarista", 2018) φτάνει μέχρι το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου παρέα με τη Σολ. Μια επτάχρονη, η οποία περνά μια μέρα στο σπίτι του παππού της, καθώς όλο το σόι ετοιμάζει ένα πάρτι-έκπληξη για τον άρρωστο πατέρα της. Οι πυρετώδεις ετοιμασίες κορυφώνονται, κάθε λογής επισκέπτες καταφθάνουν (ανάμεσά τους και μια κυνηγός σατανικών πνευμάτων), το γλέντι ξεκινά και κρίσιμες αποκαλύψεις –ψιθυριστές ή θορυβώδεις– διαδέχονται η μία την άλλη.


Καθώς πέφτει η νύχτα, η Σολ συνειδητοποιεί πως όσα ήξερε για τον κόσμο γύρω της αρχίζουν να αποκτούν διαφορετικές διαστάσεις. Η Άβιλες δεν δραματοποιεί υπερβολικά αυτή την αλλαγή, δεν υψώνει τους τόνους και δεν χάνει ποτέ το χιούμορ της· ούτε τη συναισθηματικά θερμή προσέγγισή της στους χαρακτήρες και τα κωμικοτραγικά προβλήματά τους. Έτσι, μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού έτοιμου να αποχαιρετήσει την εποχή της αθωότητας, η οικογένεια αποκαλύπτεται ως ένας αναπόδραστα ταραχώδης, συναρπαστικός και απρόβλεπτος μικρόκοσμος.

Μεξικό, Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Τοτέμ

Tótem
3
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 95 '
  • Λίλα Αβιλές

Η επτάχρονη Σολ περνά μια μέρα στο σπίτι του παππού της, καθώς όλο το σόι ετοιμάζει ένα πάρτι-έκπληξη για τον άρρωστο πατέρα της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.