Έξι ήρωες που θα κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το θέατρο

Οι παιδικές παραστάσεις συνεχίζουν τη διαδρομή τους στα ανοιχτά θέατρα. Έξι από αυτές φέρνουν στη σκηνή διαφορετικούς ήρωες που αξίζει τα παιδιά να γνωρίζουν για το ταμπεραμέντο, το χιούμορ ή την τόλμη τους.

Περσέας και Ανδρομέδα

Αυτές οι έξι παιδικές παραστάσεις  συνεχίζουν τη διαδρομή τους στα ανοιχτά θέατρα και  φέρνουν στη σκηνή διαφορετικούς ήρωες που αξίζει τα παιδιά να γνωρίζουν για το ταμπεραμέντο, το χιούμορ ή την τόλμη τους.

Ο θαρραλέος Περσέας

Η αρχαία ελληνική μυθολογία είναι το ιδανικό όχημα για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον μυθικό κόσμο, στις περιπέτειες διάφορων ηρώων, όπως ο Περσέας. Η Κάρμεν Ρουγγέρη αφηγείται τα κατορθώματά του, αλλά και το γάμο του με την Ανδρομέδα, στην εντυπωσιακή παράσταση "Περσέας και Ανδρομέδα".

Διαβάστε Επίσης

Ταξιδεύοντας με τον Φιλέα Φογκ

Ο Λονδρέζος Φιλέας Φογκ στοιχηματίζει ότι μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου σε ογδόντα μέρες και... η περιπέτεια ξεκινάει! Ταξιδέψτε μαζί του στον κόσμο μέσα από τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" του Ιουλίου Βερν που παίζεται σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παπαθανασίου, με πρωταγωνιστές τους Ναταλία Δραγούμη, Μέμο Μπεγνή.

Διαβάστε Επίσης

Ο Δρ. Γκραντ ζωντανεύει τους δεινόσαυρους

Για 135 εκατομμύρια χρόνια, οι δεινόσαυροι ήταν οι κυρίαρχοι της Γης και δεν υπάρχει παιδί που να μη μαγεύεται από την ιστορία τους. Στην παράσταση "Jurassic Adventures" του Φώτη Σπύρου, ο Δρ. Γκράντ αποφασίζει να τους κλωνοποιήσει, αλλά κάτι ανατρέπει τα σχέδιά του. Θα τα μάθετε όλα στην παράσταση που φέρνει στη σκηνή δεινόσαυρους 5,5 μέτρων.

Διαβάστε Επίσης

Ο χαρισματικός Δον Κιχώτης

Γνωρίστε τον ονειροπόλο κι αδέξιο ευγενή "Δον Κιχώτη" που διαβάζει από το πρωί ως το βράδυ ιπποτικά μυθιστορήματα και δεν σταματά να περιπλανιέται. Ο ήρωας του Θερβάντες ξεπήδησε από τις σελίδες του βιβλίου και ζωντανεύει από τις Μαγικές Σβούρες σε μία παράσταση όπου τα κοστούμια έχουν επιρροές από πίνακες ζωγράφων που εμπνεύστηκαν από ή έζησαν στην Ισπανία. 

Διαβάστε Επίσης

Ο Άλεξ το λιοντάρι και η παρέα του

Μια ζέβρα, μια καμηλοπάρδαλη, ένας ιπποπόταμος κ.ά., μέλη της γνωστής από τον κινηματογράφο παλιοπαρέας του Ζωολογικού Κήπου της Νέας Υόρκης, με αρχηγό τον Άλεξ το λιοντάρι δραπετεύει. Συναντήστε τους στο μιούζικαλ "Μαδαγασκάρη", που σκηνοθέτησε η Θέμιδα Μαρσέλλου, για να δείτε τις περιπέτειές τους μαζί με μία δαιμόνια συμμορία πιγκουίνων.

Ο ραφτάκος των λέξεων
"Ο ραφτάκος των λέξεων"

Ο Ράφτης με τα μαγικά ρούχα

Ένας ράφτης ντύνει τους κατοίκους της πόλης με ρούχα μαγικά, που γίνονται άλλοτε δροσερά και άλλοτε ζεστά. Χρησιμοποιεί ένα μυστικό, που κανείς δεν έχει προσέξει... τις λέξεις! Γνωρίστε τον "Ραφτάκο των λέξεων", τον ήρωα που δίνει αξία στην έννοια της αγάπης. Η ομάδα Μικρός Νότος έδωσε με ευαισθησία θεατρική υπόταση.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μαδαγασκάρη

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 90 '

Η διάσημη από τον κινηματογράφο ιστορία, με πρωταγωνιστές πέντε ζώα της ζούγκλας και τις περιπέτειές τους όταν το σκάνε από τον ζωολογικό κήπο, μεταφέρεται στο θέατρο σε μουσικοθεατρική εκδοχή, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους των Τζορτζ Νοριέγκα και Τζόελ Σομεγιάν.

Jurassic adventures

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 75 '

Ένα ταξίδι στην προϊστορική εποχή με πρωταγωνιστές «αληθινούς» δεινόσαυρους 5,5 μέτρων μέσα από την ιστορία του Δρ. Γκραντ που καταφέρνει να τους κλωνοποιήσει σε ένα απομακρυσμένο νησί.

Δον Κιχώτης

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Τα κατορθώματα του εμβληματικού ήρωα συναντούν τις αξίες της φιλίας, της συντροφικότητας και της αφοσίωσης στο πρόσωπο του πιστού του συντρόφου, Σάντσο Πάντσα, σε μια παράσταση με στοιχεία του ισπανικού πολιτισμού.

O ραφτάκος των λέξεων

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Ένα πρωτότυπο παραμύθι για τη δύναμη των λέξεων, την παρηγοριά που μπορούμε να προσφέρουμε με τα λόγια και την ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία. Τα βασικά υλικά της παράστασης είναι η ζωντανή μουσική, η διάδραση, η κίνηση, η παντομίμα, η ευθύνη και ο σεβασμός με τα οποία η ομάδα Μικρός Νότος σχεδιάζει τις παραστάσεις της, καθώς και η εμπεριστατωμένη γνώση πάνω στο εκπαιδευτικό δράμα. Κεντρικός ήρωας του παραμυθιού είναι ένας ράφτης με μια ξεχωριστή ικανότητα. Έραβε τα ρούχα με λέξεις και τις διάλεγε προσεκτικά για να ταιριάζουν σε κάθε κάτοικο της πόλης. Έτσι, περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Όσο, όμως, η πόλη μεγάλωνε οι κάτοικοι ξέχασαν τον ραφτάκο. Όταν ήρθε ένας βαρύς χειμώνας και τα καινούργια ρούχα τους δεν μπορούσαν να τους ζεστάνουν, θυμήθηκαν τον ραφτάκο που έπλεκε τα ρούχα με πολύ αγάπη.

Περσέας και Ανδρομέδα

  • Δραματοποιημένος Μύθος
  • Διάρκεια: 90 '

Πρωτότυπη θεατρική μεταφορά του αρχαίου ελληνικού μύθου του Περσέα, γιου του Δία και της Δανάης, βασιλοπούλας του Άργους, επενδυμένη με παραδοσιακή μουσική.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Διασκευή του κλασικού έργου-ύμνος στην πίστη στον εαυτό μας με τη φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους της μπάντας Αλγίμωτρα.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία

Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» Νταμάρι Βριλησσίων

Μεταμορφώσεως Σωτήρος & Υψηλάντου

Κηποθέατρο Νίκαιας

Κύπρου & Προύσσης

Κατράκειο

Πάνω από την Πλατεία Χαλκηδόνας

Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Πίσω από τη Μονή Καισαριανής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.