BoJack Horseman (2014-2020)
Μια από τις καλύτερες σειρές του 21ου αιώνα, το "Bojack Horseman” του Ράφαελ Μομπ-Βάγκσμπεργκ πρόκειται για ένα διεισδυτικό ψυχογράφημα που αντλεί από τα βάθη του υπαρξιακού προβληματισμού και της κατάθλιψης, θέτοντας δύσκολα, πανανθρώπινα ερωτήματα που κάνουν τον θεατή να ξεχάσει πως βλέπει κινούμενα σχέδια ζώων και να ταυτιστεί, βλέποντας τους πιο καλά θαμμένους φόβους του να παίρνουν σχήμα και κίνηση (μέσα από τα σχέδια της Λίσα Χάναγουολτ).
The Bear (2022-)
Ο Κρίστοφερ Στόρερ καταθέτει ένα στοχευμένο ψυχογράφημα, μια μελέτη του πένθους και της μετα-τραυματικής κατάστασης, αποτυπώνοντας το πώς η καθημερινότητα του πρωταγωνιστή διαταράσσεται συστηματικά από παρεμβολές-συμπτώματα μετατραυματικού στρες: οι πιο επώδυνες στιγμές της οικογενειακής του ζωής (η αστάθεια της μητέρας του, η αυτοκτονία του αδερφού του, οι φωνές, η βία) επανέρχονται συνεχώς στο μυαλό του. Ο Κάρμι είναι ένας χαρακτήρας που δεν έχει τα εργαλεία να απεγκλωβιστεί από το παρελθόν του και είναι αυτό το ανέλπιδο αίσθημα αδιέξοδου που στέκεται στον πυρήνα του "The Bear", δίνοντας στην όποια αφηγηματική επαναληπτικότητα ή αδράνεια, ένα πολύ βαθύτερο νόημα.
Normal People (2020)
Η τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Σάλι Ρούνεϊ, το "Νormal People" των Λένι Άμπρααμσον και Χέτι ΜακΝτόναλντ κυκλοφόρησε το 2020 και καθήλωσε το κοινό, φέρνοντας στη σύγχρονη τηλεόραση έναν πρωτοφανή αέρα ισόποσου ρεαλισμού και ρομαντισμού. Η σειρά αφηγείται το χρονικό μιας μοναδικής ερωτικής, αλλά κυρίως ανθρώπινης, ιστορίας ενηλικίωσης μεταξύ δύο ανθρώπων που παλεύει ο καθένας με τα δικά του σκοτάδια: ο Κόνελ με την κατάθλιψη και η Μαριάν με την μετατραυματική διαταραχή και την αυτοκαταστροφή.
Feel Good (2020-2021)
Κωμικός, πρώην χρήστης και queer, τo Μάι Μάρτιν γράφει και πρωταγωνιστεί σε μια ημι-βιογραφική σειρά που εμπνέεται από τις διάφορες πτυχές της ταυτότητάς του, αλλά κυρίως από τα ψυχικά ζόρια του. Το "Feel Good" εμβαθύνει στον αντίκτυπο των παιδικών τραυμάτων στην ενήλικη ζωή ενώ παράλληλα αφηγείται μια ερωτική ιστορία, εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους ένας χαρακτήρας επιρρεπής στις καταχρήσεις, μπορεί να αντιμετωπίσει την αγάπη ως μια από αυτές: εμμονικά, με τον φόβο στερητικού συνδρόμου πάντα εκεί.
Crazy Ex-Girlfriend (2015-2019)
Η δημιουργός Ρέιτσελ Μπλουμ, έχοντας η ίδια ιστορικό κατάθλιψης, άγχους και OCD, υποδύεται την Ρεμπέκα Μπαντς, μια "τρελή" - ένας χαρακτηρισμός που απευθύνεται με ευκολία σε θηλυκότητες που υιοθετούν "υπερβολικές" συμπεριφορές - πρώην με αυτοκαταστροφικές τάσεις και οριακή διαταραχή προσωπικότητας που βυθίζεται στην εμμονή της με έναν πρώην της. Το αποτέλεσμα πρόκειται για μια πανέξυπνη dramedy με στοιχεία μιούζικαλ, η οποία πέρνει τον χρόνο της για να καταθέσει μια πολυεπίπεδη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ θηλυκότητας, αυτοεικόνας, στερεοτύπων και ψυχικής υγείας.