Omnivore, η σειρά ντοκιμαντέρ του Rene Redzepi

Ο περιβόητος σεφ-πατρόν στρώνει από σήμερα τραπέζι στο Apple TV+, με οκτώ επεισόδια που εξερευνούν σε βάθος τον κόσμο του φαγητού.

Omnivore, η σειρά ντοκιμαντέρ του Rene Redzepi © Apple TV+

Προφανώς, γνωρίζεις ποιος είναι ο Rene Redzepi και τι έχει καταφέρει -μέσω του περίφημου Noma- να πετύχει στο σύμπαν της γεύσης. Από σήμερα, 19 Ιουλίου, σερβίρει αποκλειστικά μέσω του Apple TV+ τη νέα του δημιουργία, που δεν είναι κάποιο ακόμη εξεζητημένο πιάτο ή μενού αλλά μία σειρά ντοκιμαντέρ 8 επεισοδίων. Στο Omnivore, που δημιούργησε μαζί με τους Cary Fukunaga και Matt Goulding εξετάζει το φαγητό σε βάθος, με τρόπο διαφορετικό.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, να πέσει το τρέιλερ:

Με οικοδεσπότη λοιπόν τον δημιουργό του Noma στην Κοπεγχάγη, το Omnivore φιλοδοξεί να αποτελέσει μια εντυπωσιακή απεικόνιση και τηλεοπτική μελέτη μερικών από τα 'ταπεινότερα' υλικά για τον κόσμο της γεύσης, όσο και απαραιτήτων, που ωστόσο καθόρισαν όχι μόνο το τερέν της γαστρονομίας αλλά και την ίδια την ιστορία της ανθρωπότητας.

Omnivore_μπανάνα
© Apple TV+

Omnivore_καλαμπόκι
© Apple TV+

Omnivore_τόνος
© Apple TV+

Σε κάθε επεισόδιο λοιπόν τοποθετούνται στο μικροσκόπιο συνήθειες, άνθρωποι, περιοχές και συνταγές γύρω από το τσίλι, τον τόνο, το αλάτι, την μπανάνα, το χοιρινό, το ρύζι, τον καφέ και το καλαμπόκι, με παράλληλη επεξήγηση γιατί το κάθε ένα από τα προαναφερθέντα είναι σημαντικό και πώς αποτέλεσε θεμέλιο λίθο ανάπτυξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του πλανήτη. Η αγάπη είναι ένα κύριο συστατικό στο Omnivore, είτε είναι αφιερωμένο στις μπανάνες είτε στην bluefin tuna.

Omnivore_ρύζι
© Apple TV+

Σε αντίθεση με αντίστοιχες προσπάθειες και άλλα food -ή και foodie- shows, το Omnivore δεν εστιάζει σε γνωστά και επιτυχημένα εστιατόρια και πρόσωπα, 'καθαγιασμένες' γαστρονομικές παραδόσεις ή περίτεχνα πιάτα, αλλά περισσότερο σε βασικά προϊόντα-πυρήνες του φαγητού. Κάθε ένα από αυτά γίνεται σημείο εκκίνησης για να εξεταστούν ιστορίες, πολιτισμοί και αξίες, που έχουν διαμορφώσει πορείες και συνήθειες σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Omnivore_Ο Ρενέ Ρετζεπί
© Apple TV+

Στο πλάι του Rene Redzepi βρίσκουμε τους Ben Liebmann, Devin McGonigle και τον Αμερικανό δημοσιογράφο και τηλεοπτικό παραγωγό Matt Goulding. To Omnivore χρειάστηκε μήνες προσεκτικού σχεδιασμού, σεναρίου και επεξεργασίας για να πραγματοποιηθεί, με ταξίδια από τη Σερβία ω την Μπανγκόκ και από τη Λουιζιάνα μέχρι -φυσικά- την Κοπεγχάγη.

Διαβάστε Επίσης

"Δεν είναι κάθε μπουκιά και μια αποκάλυψη. Αλλά κάθε μπουκιά μπορεί να είναι μία ψήφος για το είδος του κόσμου στον οποίο θέλουμε να ζούμε" αναφέρει σε κάποια στιγμή ο Redzepi και αυτή η φράση ίσως να περικλείει μέσα της όχι μόνο την ουσία του ντοκιμαντέρ αλλά και την κοσμοθεωρία του ίδιου του δημιουργού του.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Τι ετοιμάζει ο ANT1 για την τηλεοπτική σεζόν 2024-2025

Νέο πρόγραμμα με γνωστές και ολοκάινουριες εκπομπές, νέες σειρές μυθοπλασίας αλλά και τη συνέχεια της "Μάγισσας", τηλεπαιχνίδια, σάτιρα και αθλητισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/07/2024

Βράδια ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Τρία ελληνικά φιλμ για καλοκαιρινές προβολές στην ΕΡΤ3, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Αυγούστου.

Η ΕΡΤ θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ένα διήμερο "ιστορίας" για τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο με ειδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, καθώς και με μια συναυλία-αφιέρωμα στην Αμμόχωστο.

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.