Αν και στην πορτογαλική κουζίνα υπερισχύουν τα θαλασσινά, οι πόλεις του Βορρά όπως το Πόρτο έχουν πάντα χώρο για το κρέας στο τραπέζι τους. Η αγάπη των ντόπιων για το tripe (Tripas a moda do Porto) μάλιστα, ένα πιάτο με εντόσθια και λευκά φασόλια, τους έχει κολλήσει το παρατσούκλι «tripeiros», ενώ η παραδοσιακή Francesinha (φρανσεζίνια), ένα είδος τοστ με αλλαντικά ή μπριζόλα και λιωμένο τυρί που κυριολεκτικά κολυμπάει σε σος ντομάτας, είναι κάτι παραπάνω από χορταστική. Οι φίλοι του κρασιού πόρτο θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα μια επίσκεψη στα οινοποιεία, καθώς οι ξεναγήσεις είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικές και συνοδεύονται πάντα από γευστική δοκιμή.