Η κουζίνα της Πολωνίας δεν θεωρείται από τις πλέον ραφινάτες, διάγει όμως μια περίοδο ανανέωσης κι εξέλιξης. Δυνατό χαρτί και σίγουρο πιάτο στο «κλασικό» πολωνικό τραπέζι είναι οι σούπες: η πλέον παραδοσιακή είναι η barszcz (με παντζάρια) και η zurek (με ξινισμένο κριθάρι). Οι Πολωνοί αγαπούν το χοιρινό, είτε ως γουρουνόπουλο είτε στην άγρια εκδοχή του αγριογούρουνου και φτιάχνουν τα παραδοσιακά καπνιστά λουκάνικα kabanos. Αν θέλετε κάτι πρόχειρο, δοκιμάστε σε κάποια καντίνα ένα zapiekanki (ψημένο σάντουιτς με τυρί και μανιτάρια) αλλά και βιετναμέζικες λιχουδιές, οι οποίες αφθονούν στην πόλη.