Εδώ θα φάτε κυρίως σολομό, ρέγκα και μπακαλιάρο. Αλλά και κατσικίσιο τυρί brunost, ένα –στην κυριολεξία– καραμελωμένο τυρί (βράζεται και η υψηλή θερμοκρασία μετατρέπει τα σάκχαρα του γάλακτος σε καραμέλα, δίνοντάς του έτσι μια χαρακτηριστική γεύση), μαζί με καπνιστά αλλαντικά, μαύρο ψωμί και χτυπητά αβγά, συνοδεία του παραδοσιακού ποτού με βότανα και μπαχαρικά akvavit. Δημοφιλή πιάτα είναι επίσης τα farikal (αρνάκι με λάχανο), kjottkaker (ντόπιοι κεφτέδες) και lapskaus (βραστό κρέας). Μην παραλείψετε, τέλος, να δοκιμάσετε και τα αγαπημένα street foods των ντόπιων: γαρίδες και καβούρια στα κάρβουνα σε χωνί ή lutefisk (παστός μπακαλιάρος με πίκλες, βραστές πατάτες και πουρέ αρακά) και, φυσικά, παγωμένη μπίρα.