Αλλαντικά από κρέας αγριόχοιρου, μανιτάρια cepes και porcini, τυρί pecorino από πρόβειο γάλα, μέλι από δεντρολίβανο κι εξαιρετικό ελαιόλαδο. Η τοπική κουζίνα έχει πιο ρουστίκ χαρακτήρα με πιάτα εξαιρετικής νοστιμιάς, που βασίζονται κυρίως στα φρέσκα ζυμαρικά και στο κρέας. Εμπειρία η bistecca alla Fiorentina (από αγελάδες ράτσας Chianina), συγκαταλέγεται στα πιο περιζήτητα και ακριβά κρέατα στον κόσμο. Υπολογίστε τουλάχιστον μία ημέρα για να επισκεφθείτε το Chianti, μια περιοχή που φημίζεται για τους αμπελώνες και τους λόφους της και, φυσικά, για το ομώνυμο κρασί της – βασική ποικιλία της περιοχής είναι η ερυθρή Sangiovese. Πλέον, μάλιστα, οι ντόπιοι οινοπαραγωγοί επιδίδονται και στην παρασκευή των Super Tuscans κρασιών, στα οποία γίνεται χρήση σταφυλιών γαλλικών ποικιλιών και υπερσύγχρονων τεχνικών. Μερικά από τα κρασιά της περιοχής θεωρούνται κορυφαία στον κόσμο. Δείτε περισσότερα για το κρασί της Τοσκάνης στο www.athinorama.gr/umami/wine/country/?id=420