Η περιοχή διαθέτει μεγάλη ποικιλία τοπικών πιάτων. Η θέση της στο κέντρο της χώρας και το γεγονός ότι εδώ μένουν άνθρωποι από όλα τα μέρη της επηρέασαν την κουζίνα της. Εκτός από την ποικιλία βραστών (κοτόπουλο, χοιρινό, κεφτέδες), είναι γνωστή για την πληθώρα πιάτων με κοτόπουλο και την περίφημη tortilla de patatas (ομελέτα με πατάτες). Άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ είναι το callos madrilenos (πατσάς σε πικάντικη σος) και τα σαλιγκάρια και το αρνί μαγειρεμένα με διαφορετικούς τρόπους. Αν και δεν βρέχεται από θάλασσα, τα θαλασσινά είναι σημαντικό στοιχείο της τοπικής γαστρονομίας και φτάνουν καθημερινά φρεσκότατα στην ψαραγορά της, μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Επίσης, εδώ θα βρείτε πολλά εστιατόρια με τοπικές κουζίνες από όλη την Ισπανία. Έτσι ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται με διαφορετικούς τρόπους, η paella έχει και κοτόπουλο και ψάρι, ενώ τα jamones και τα υπέροχα τοπικά τυριά είναι από μόνα τους ένα ολόκληρο γαστρονομικό κεφάλαιο.