Η κουζίνα της περιοχής είναι κατά βάση μεσογειακή και κρατά αποστάσεις από την παραδοσιακή γαλλική. Η ψαρόσουπα bouillabaisse είναι ένα πιάτο που θα βρείτε παντού, ενώ ντόπια κρέατα και ψάρια συνοδεύονται ιδανικά από καλοφτιαγμένες sauce με μυρωδικά κάθε είδους. Το pistou είναι μια παραλλαγή του γνωστού μας pesto, που φτιάχνεται με σκόρδο και βασιλικό, ενώ αποτελεί τη βάση και για την ομώνυμη σούπα (με φασόλια, κρεμμύδια και πράσα). Το tapenade είναι πολτός μαύρης ελιάς με αντζούγιες, κάππαρη και σκόρδο, ενώ η rouille είναι μια πικάντικη sauce για ψάρι. Τέλος, οι άφθονες υπαίθριες αγορές ή κάποιο τυροκομείο που βρήκατε τυχαία στο δρόμο θα σας προμηθεύσουν με τα καλύτερα υλικά για ένα αυτοσχέδιο γαστρονομικό πικνίκ, συνοδεία του καλού ροζέ της περιοχής.