Η Νορμανδία τροφοδοτεί όλη τη Γαλλία με εξαιρετικής ποιότητας γαλακτοκομικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και ψάρια. Όλων των ειδών τα θαλασσινά κυριαρχούν στην κουζίνα της, με τα οστρακοειδή και τα χτένια να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι κρεατοφάγοι θα εκτιμήσετε περισσότερο τα πιάτα canard a la Rouennaise (με πάπια) ή agneau de pre-sale (με αρνί). Φημίζεται επίσης και για τα μήλα της, τα οποία και χρησιμοποιούνται σε πολλά πιάτα και γλυκά, όπως η τάρτα μήλου. Εναλλακτικά χρησιμοποιούνται για την απόσταξη δύο εκλεκτών αλκοολούχων παρασκευασμάτων, του μηλίτη και του Calvados (μπράντι με βάση το μήλο). Τέλος, το μικρό χωριό Camembert εφοδιάζει όλο τον κόσμο με το πασίγνωστο ομώνυμο και πολύ μυρωδάτο τυρί του.