Το φαγητό είναι ένας από τους βασικούς λόγους επίσκεψης της Λιόν, η οποία λέγεται ότι έχει την υψηλότερη αναλογία εστιατορίων ανά κάτοικο σε όλη στη Γαλλία. Δεν μιλάμε μόνο για τα άφθονα εστιατόρια με αστέρια Michelin αλλά και για τα δεκάδες αυθεντικά bouchons, τα ταβερνάκια-μπιστρό, τα οποία ξεχωρίζουν από το χαρακτηριστικό αυτοκόλλητο στην είσοδο. Ξεχάστε για λίγο τη nouvelle cuisine και δοκιμάστε gateau de volaille (τάρτα με συκώτι κοτόπουλου), boudin noir (λουκάνικο με ζεστά μήλα), pot au feu (ψητό κατσαρόλας), coq au vin (κρασάτος κόκορας) και άλλα παραδοσιακά πιάτα με έμφαση στα εντόσθια. Θα τα συνοδεύσετε παραδοσιακά με το ντόπιο Beaujolais. Δείτε περισσότερα για το κρασί του Beaujolais στο http://www.athinorama.gr/umami/wine/articles/?id=3482