Ποταμίσια ψάρια (κυρίως πέστροφες και πέρκες) και θαλασσινά καθώς και μπόλικο κυνήγι (φασιανοί, αγριόχοιροι κ.ά.) μαγειρεύονται στα πρότυπα της κουζίνας της Βουργουνδίας και συνοδεύονται ιδανικά από τα ντόπια λαχανικά (αγκινάρες, σπαράγγια κ.ά.) και τυριά. Η περιοχή φημίζεται για την beurre blanc sauce με φρέσκο βούτυρο Νορμανδίας, το λευκό κρασί καθώς και το rillettes de porc, μια φίνα τερίνα χοιρινού πάνω σε ψωμί, που σερβίρεται ως ορεκτικό. Το Port Salut είναι ένα μαλακό τυρί από αγελαδινό γάλα, το οποίο φτιαχνόταν από μοναχούς το 19ο αιώνα, ενώ θα βρείτε και μεγάλη ποικιλία από κατσικίσια τυριά. Τα πολύχρωμα πυραμοειδή ζαχαρωτά berlingots nantais καθώς και τα αυθεντικά petit beurres θα σας γλυκάνουν. Τέλος, μην παραλείψετε τα κρασιά από τους τοπικούς αμπελώνες, πολλοί από τους οποίους είναι επισκέψιμοι. Δείτε περισσότερα για τα κρασιά της περιοχής του Λίγηρα στο http://www.athinorama.gr/umami/wine/country/?id=419