Στο πρωινό αλλά και στα κυρίως πιάτα θα βρείτε ψάρια λιμνίσια και ποταμίσια, καπνιστά ή παστά, σούπες και, φυσικά, χυμούς μούρων και κουλουράκια με κανέλα και τζίντζερ. Θα βρείτε, βέβαια, και πολλά στοιχεία από τη ρωσική κουζίνα, όπως πιάτα με αρκούδα, και τοπικά ζυμαρικά. Επίσης, το streetfood γνωρίζει δόξες: τους πιο κρύους μήνες θα σας έρχεται η μυρωδιά από τους λουκουμάδες και τα λουκάνικα που ψήνονται σε υπαίθρια στέκια, ενώ το καλοκαίρι θα δοκιμάσετε, μαζί με τους ντόπιους, μυρωδάτες φράουλες κατευθείαν από τους πάγκους. Τέλος, must είναι και ο σολομός –καπνισμένος σε ευωδιαστό φινλανδικό ξύλο–, που θεωρείται ο καλύτερος στην Ευρώπη.