Η ελβετική κουζίνα είναι ένα mix γερμανικής, γαλλικής και ιταλικής κουζίνας με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη χρήση εξαιρετικών ντόπιων προϊόντων. Αξίζει να δοκιμάσετε τις ποικιλίες αλλαντικών και τυριών με ψωμί και πίκλες αλλά και φρέσκα λιμνίσια και ποταμίσια ψάρια, όπως η πέστροφα και η πέρκα. Ένα άλλο κοινό στοιχείο είναι, βέβαια, οι εξαιρετικές ελβετικές σοκολάτες και τα πολυάριθμα patisserie. Ειδικά στη Ζιρίχη και τη γερμανόφωνη περιοχή της Ελβετίας, η κουζίνα θεωρείται πιο βαριά και δίνει έμφαση στο κρέας, ιδίως το χοιρινό, και στα λουκάνικα, στις σούπες, στο πασίγνωστο κουλούρι pretzel αλλά και σε νοστιμότατα κέικ και τάρτες. Εθνικό φαγητό εδώ θεωρείται το Rosti, πατάτες τηγανισμένες σε βούτυρο.