Η λαχανιά (ζυγούρι ή μοσχάρι μαγειρεμένο με λάχανα, ντοματάκια και κόκκινη καυτερή πιπεριά), ο τζιγεροσαρμάς (ρύζι, συκωτάκια αρνίσια, αντεράκια, κρεμμυδάκια και μυρωδικά τυλιγμένα σε αρνίσια σκέπη – μαγειρεύεται συνήθως το Πάσχα) και ο καβουρμάς (βρασμένα κομμάτια κρέατος πηγμένα με το ζωμό τους και έξτρα καρυκεύματα) σκέτος ή με αβγά είναι οι πιο φημισμένες από τις λιχουδιές της περιοχής. Αν σε κάποιο εστιατόριο βρείτε βάτο τηγανητό (ψάρι που μοιάζει με σαλάχι) δοκιμάστε τον οπωσδήποτε με σκορδαλιά.