Η πηλιορείτικη κουζίνα είναι διάσημη σε όλη την Ελλάδα και θα έχετε την ευκαιρία να τη δοκιμάσετε σε πολλά από τα εστιατόρια της περιοχής. Το διασημότερο πιάτο είναι αναμφισβήτητα το σπεντζοφάι, που γίνεται από ντόπια λουκάνικα. Οι πίτες γεμίζονται με μανιτάρια, χόρτα βουνού και ντόπιο κρέας. Στα τσιπουράδικα και τα ουζερί σερβίρονται συνήθως θαλασσινοί μεζέδες και ψάρια, ενώ πολύ δημοφιλείς είναι οι καραβιδομακαρονάδες, ειδικά στα χωριά του Νότιου Πηλίου. Τα διάσημα πηλιορείτικα γλυκά κουταλιού, αρωματικά βότανα, μέλι, μαρμελάδες και τσίπουρο είναι μερικά από τα τοπικά προϊόντα που αξίζει να πάρετε μαζί σας.